×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Vidék

Örömíjász-találkozó volt a hétvégén Börvelyben

2022.07.25 - 10:47
Megosztás:
Örömíjász-találkozó volt a hétvégén Börvelyben
A díjazottak csapata a börvelyi futballpályán felállított jurta előtt Fotó: A szerző felvétele
Közel 50 versenyző állt rajthoz szombat reggel az első börvelyi örömíjászversenyen. A seregszemle nagyon jó hangulatban telt, volt olyan csapat is, amely a teljes hétvégét a helyszínen töltötte.

Dorog, Szatmárnémeti, Ombod, Nagykároly, Debrecen, Nagyvárad, illetve a házigazda, Börvely íjászai mérték össze tudásukat szombat reggeltől késő délutánig a helyi futballpályán és a Kraszna folyó árterületén kiépített ügyességi pályán. A feladatok között volt kettő- és háromdimenziós célokra való lövés, melyeket 18–45 méter közötti távolságból kellett eltalálniuk a szemfüles versenyzőknek. „Tradicionális íjakkal lőttünk, a pályát pedig közepes nehézségűnek mondanám. A céltáblák között volt hintaló, kétszínű rombusz is, valamint a feladatok között szerepelt a szédületes lövés, amely értelmében a célzónak lövés előtt többször is át kellett perdülnie a saját tengelye körül. Ez nehezítette a pontos találat bevitelét” — mesélte lapunk érdeklődésére Sajtos Armella szervező, a Börvelyi Aranysakál Íjászegyesület tagja.
A versenyzők azt is elárulták, hogy a szombati extrém meleg komolyan korlátozta a koncentrálóképességüket. Ennek ellenére szép számú díj talált gazdára. A díjkiosztó ünnepségen Azurák Krisztián alpolgármester előrevetítette, hogy jövőre is meg kívánják szervezni a seregszemlét, de akkor már egy kicsit nehezítenek a feladatokon, ugyanis a pálya bővítését tervezik, így a folyóra kihelyezett csónakból is célba kell majd lőniük a jelentkezőknek.
A nap szeretetvendégséggel ért véget, amelyen a finom bográcsos és a kiváló desszert kapott nagyobb hangsúlyt. A szervezők ezúton is meg szeretnék köszönni az esemény létrejöttét Kiss Zoltán polgármester úrnak és a helyi önkormányzatnak. V. B.

Fánkfesztivál Börvelyben
Idén első alkalommal rendezik meg augusztus 6-án, szombaton a Börvelyi Fánkfesztivált és családi napot.
Örömíjászverseny Börvelyben
Tradicionális örömíjászversenyt rendeznek július 22–23. között a börvelyi futballpályán és környékén. A rendezvény szervezői itthonról és külföldről is számítanak résztvevőkre.
Pezsgő kulturális élet Börvelyben
Varga Sándor színművésznek hála az utóbbi időszakban egyre inkább felkerül Börvely a megye és a tágabb régió kulturális térképére. Az amatőr színjátszók, a néptánccsoport és a helyi kulturális rendezvények élettel töltik meg a Petőfi Sándor Kultúrotthon épületét.
Cookie