×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-12 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra

2021.11.27 - 14:57
Megosztás:
Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből, s a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is.

A magyar miniszterelnök - mint írta - örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, melynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani. MTI

Konzultatív szaktestülettől kéri a kormányfőt ért plágiumvád kivizsgálását az egyik ellenzéki képviselő
A hatályos oktatási törvény alapján alakult romániai konzultatív szaktestülettől, az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácstól (CNATDCU) kérte a Nicolae Ciuca miniszterelnököt ért plágiumvád kivizsgálását Mihai Politeanu, az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője - közölte pénteken internetes kiadásában az Adevarul című lap.
Ciucă: jövő héten fogadja el a kormány a lakosság energiadrágulással szembeni védelmét szolgáló újabb intézkedéseket
Jövő héten fogadja el a kormány az energiaválság hatásainak csökkentését célzó újabb intézkedésekről szóló sürgősségi rendeletet - közölte a miniszterelnök a kabinet szerdai ülésének elején.
Cîţu: a kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak
Nicolae Ciucă miniszterelnök biztosította róla, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak - jelentette ki kedd este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Cookie