×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Külföld

Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra

2021.11.27 - 14:57
Megosztás:
Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből, s a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is.

A magyar miniszterelnök - mint írta - örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, melynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani. MTI

Orbán: megerősítik a csengersimai határátkelőhelyet - videóval!
A jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk - mondta Orbán Viktor szerdán éjszaka, amikor Facebook-oldalán posztolt a csengersimai határátkelőpontról.
Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől
Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől - közölte a szombati kormányülést követően a miniszterelnök. Nicolae Ciucă rámutatott, jövő héten az illetékes brüsszeli hatóságok elé terjesztik a kiadásokat összesítő dokumentumokat, és elkezdődhet a költségek megtérítése.
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél rekedt 18 román állampolgár
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél belépésre várakozó 18 román állampolgár — tájékoztatott a Facebook-oldalán szombat hajnalban Nicolae Ciucă miniszterelnök.
Cookie