×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra

2021.11.27 - 14:57
Megosztás:
Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből, s a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is.

A magyar miniszterelnök - mint írta - örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, melynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani. MTI

Nicolae Ciucă a NATO keleti szárnyának biztonságáról tárgyalt a francia védelmi miniszterrel
A NATO keleti szárnyának biztonságáról, a román-francia biztonsági és védelmi együttműködésről, az EU és a NATO új biztonsági stratégiájának a kidolgozásáról, valamint a Maliban és a Száhel-övezetben zajló fejleményekről tárgyalt csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök Florence Parly francia védelmi miniszterrel.
Ciucă: a kormány elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet
A kormány "határozottan" elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet - jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök, hangsúlyozva, elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett 'mérgező szerkesztőségeket' a közvélemény előtt.
Konzultatív szaktestülettől kéri a kormányfőt ért plágiumvád kivizsgálását az egyik ellenzéki képviselő
A hatályos oktatási törvény alapján alakult romániai konzultatív szaktestülettől, az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácstól (CNATDCU) kérte a Nicolae Ciuca miniszterelnököt ért plágiumvád kivizsgálását Mihai Politeanu, az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője - közölte pénteken internetes kiadásában az Adevarul című lap.
Cookie