×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Orban: nem szavazom meg a Ciucă-kormányt, jövő héten kilépek a PNL parlamenti frakciójából

2021.10.22 - 09:34
Megosztás:
Orban: nem szavazom meg a Ciucă-kormányt, jövő héten kilépek a PNL parlamenti frakciójából
Ludovic Orban képviselő csütörtök este bejelentette, hogy nem szavazza meg a Ciucă-kormányt, és jövő héten kilép a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójából.

A B1 TV-nek nyilatkozó politikus elmondta, számára az ügyvivő védelmi miniszter kormányalakítási megbízása volt 'az utolsó csepp a pohárban'. Szerinte ezzel a lépéssel a PNL jelenlegi vezetői és Klaus Iohannis államfő is 'elárulták a román állampolgárok érdekeit'.

Ludovic Orban emlékeztetett arra, hogy a korábbi koalícióban sikerült egyezségre jutni egy fontos reformlépéseket tartalmazó kormányprogramban, ez az egyezség azonban most semmivé lett. 'Tényleg nem találok semmilyen racionális magyarázatot Klaus Iohannis Románia érdekeit sértő magatartására' - jelentette ki a PNL korábbi elnöke.

Orban kifejtette, mára már a PNL 'megszűnt létezni', a párt jelenlegi vezetősége 'gerinctelen és szolgalelkű', nem a tagság akaratát érvényesíti, hanem felülről kapja az utasításokat. A Ciucă-kormányt a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'szánalmából' fogják beiktatni, s nem tud majd végrehajtani egyetlen reformot sem - jelentette ki. AGERPRES

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.
Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét
Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.
Iohannis: Itt az ideje a mérhető eredményeknek és a régóta esedékes reformoknak
'Atipikus' kormánya van jelenleg Romániának - jelentette ki Klaus Iohannis államfő szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson elhangzott beszédében.
Cookie