×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Orban: Mindent megteszünk azért, hogy ne fertőződjenek meg a vizsgázó diákok

2020.05.07 - 18:39
Megosztás:
Orban: Mindent megteszünk azért, hogy ne fertőződjenek meg a vizsgázó diákok
A hatóságok minden intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy "a lehető legnagyobb mértékben" csökkentsék a COVID-19 fertőzés kockázatát azon tanulók körében, akik idén teszik le az országos képességfelmérő vizsgát és az érettségit - mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban Craiován tett látogatása során azt mondta, a képességvizsgák és az érettségi során minden óvintézkedést megtesznek a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében. Az iskolákat fertőtlenítik, a tanulók és tanárok csakis maszkot viselve léphetik át az iskola küszöbét, a tantermekben pedig kis létszámú tanuló fog egyszerre vizsgázni, a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartásával.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a fiatalok számára fontos mérföldkő mindkét vizsga - a képességvizsga és az érettségi -, amelyre éveken át tanultak, és amely meghatározza későbbi karrierjüket. 'A diákok készültek ezekre a vizsgákra, amelyek későbbi fejlődésüket is befolyásolják. Meggyőződésem, hogy végső soron a szülők is meg fogják érteni, hogy kicsi a kockázat' - válaszolta Orban arra az újságírói kérdésre, hogy ki kezeskedik azért, hogy a képességvizsgázó, illetve érettségiző diákok nem fognak megfertőződni a koronavírus okozta COVID-19 betegséggel.

Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
Cookie