×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Külföld

Orbán: megerősítik a csengersimai határátkelőhelyet - videóval!

2022.03.17 - 10:04
Megosztás:
Orbán: megerősítik a csengersimai határátkelőhelyet - videóval!
A jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk - mondta Orbán Viktor szerdán éjszaka, amikor Facebook-oldalán posztolt a csengersimai határátkelőpontról.

A kormányfő három napra a magyar-ukrán határra költözött, ahol személyesen követi az eseményeket, a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelem munkáját és szervezi a védekezést.

A miniszterelnök közölte, hogy többen fognak dolgozni a csengersimai határátkelőhelyen, ahova most is több ezer ukrán menekült érkezik naponta autókkal Románián keresztül.

Orbán Viktor tapasztalatairól beszámolva azt mondta, hogy Csengersimán gördülékenyen megy minden, hat sávon folyamatos az áthaladás. "A rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak" - fogalmazott, és hozzátette, hogy a vöröskeresztesek a gyermekeseknek nyújtanak a helyszínen segítséget.

Hangsúlyozta, hogy a mai rendezettség alapján úgy látja: ha megerősítik ezt az átkelőpontot "a jövő héten is képesek leszünk ugyanilyen hatékonyan dolgozni".

A látogatásról készült videót ITT lehet megtekinteni!

Felvonult a szlovák rendőrség a magyar határon
Szlovákia hétfő este nagy erőket vonultat fel a Magyarországgal közös határán – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter. Szlovákia a Gázai-övezetben kialakult helyzet, valamint a lehetséges biztonsági fenyegetések miatt döntött így.
Schengen: nem lesz eltörölve a Romániát kizáró döntés
Az Európai Unió Bírósága (EUB) „nyilvánvalóan elfogadhatatlanként” elutasította Eugen Tomac keresetét, amelyben a román európai parlamenti képviselő az EU Tanácsa Románia schengeni csatlakozását elutasító tavaly december 8-i határozatának megsemmisítését kérte.
Bekérették a nagykövetet az Orbán beszéd miatt
Baj lett belőle, hogy Orbán Viktor a tusnádfürdői nyári egyetemi előadásában elmondta, mit kért tőle a román külügy, hogy miről ne beszéljen ha nem akar diplomáciai bonyodalmakat. Végül nem beszélt ezekről, mégis lett egy kis kalamajka…