×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Órákon át állt a forgalom a máramarosszigeti határátkelőnél az ukrán áramszünet miatt

2022.11.25 - 10:25
Megosztás:
Órákon át állt a forgalom a máramarosszigeti határátkelőnél az ukrán áramszünet miatt
A várakozás alatt szendvicseket és meleg teát ajánlottak fel az utazóknak (Fotó: Román Határrendészet)
Órákon át szünetelt a határforgalom csütörtök este Máramarosszigetnél az ukrán oldalon fellépő áramszünet miatt.

Iulia Stan, a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyalogos határátkelés csütörtök este 20:40-kor indult újra.

A közúti és gyalogos határforgalmat az akadályoztatta, hogy az ukrajnai Aknaszlatina (Szolotvino) határátkelőhelyén szünetelt az áramszolgáltatás.

A Máramaros megyei prefektusi hivatal által csütörtök este a közösségi médiában megosztott felvételek arról tanúskodtak, hogy több tucat ember várakozott csomagokkal, bőröndökkel, kerékpárokkal a máramarosszigeti határátkelőnél, nagy valószínűséggel olyan emberek, akik a határmenti ukrán települések valamelyikében élnek.

Dan Bucă, a Máramaros megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője korábban arról számolt be, hogy gyalogosok várakoznak a máramarosszigeti határátkelőnél, mert az ukrán oldalon nem tudják elvégezni a dokumentumok ellenőrzését az áramszünet miatt. A prefektusi hivatal szendvicseket és meleg teát ajánlott fel számukra.

Hírszerkesztő

hirek/2022/november/sziget-2.jpg
Feltartóztatott használt ruhás kamion
Nem engedtek be az országba vasárnap egy több mint 3 tonnás használtruha-szállítmányt, mert a hatóságok úgy ítélték meg, hogy azok nem viselésre alkalmas holmik, hanem hulladék.
A hatalmas tömeg miatt lezárták a királynő ravatalához vezető sort
Lezárták pénteken a londoni hatóságok a múlt héten elhunyt II. Erzsébet királynő ravatalához vezető sort a hatalmasra duzzadt tömeg miatt. Becslések szerint jelenleg több mint fél napig tart, mire a sor végén állók a ravatalhoz érnek.
Nem működnek a határátkelők
A magyarországi határrendészet számítógépes rendszerének meghibásodása miatt hétfőn délután 18 órától nem működik a Pete – Csengersima, sem a Csanálos – Vállaj határátkelő.
Cookie