×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Oprea bronzérmes a 18 évesek között

2021.02.21 - 13:25
Megosztás:
Oprea bronzérmes a 18 évesek között
Raul Oprea az első bajnoki érmes szatmári sportoló ebben az évben, miután a 18 éven aluli cselgáncsozók országos küzdelmében a harmadik helyen zárt.

A Judo Master dzsudokája a +90 kilogrammosok megmérettetésén lépett tatamira Brassópojanán, ahol a 16 fős mezőnyben Radu Nicolae Boieriut verte az első körben ipponnal. A második fordulóban a târgoviștei Iulian Andrei Negoescuval szemben maradt alul, viszont vigaszágon továbbjutott, és sorra verte idő előtt, ipponnal minden ellenfelét. A bronzmeccsen azonban a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozójával, Ablonczi Erikkel állt szemben. Bár súlyos sérülést szenvedett ezen a meccsen Pelcz Attila edző tanítványa, mégis győzni tudott Terely Mihály edző sportolójával szemben, így Oprea nyakába került az érem. Dobogóra viszont nem állt fel, ugyanis a sérülés miatt még ápolásra szorult, így az eredményhirdetés idején a sportorvosok gyógyították Opreát. 
A cselgáncsozók idei első bajnoki tornáján egyébként a Judo Master négy, az Unio SK egy, míg a Szatmárnémeti VSK négy sportolót nevezett. Közülük csupán Oprea és Ablonczi zártak pontszerző helyeken.

Pesek Attila

Szatmáriak pályáznak sportszövetségek vezetői tisztségeire
Marcel Tarța a vívószövetségben, Marian Halas pedig a cselgáncs-szövetségben szeretne vezetőségi tanácstag lenni. Mindkét föderáció február végén rendezi a tisztújító közgyűlését.
Tanítványai után Pelcz Attila is dobogóra állt
Csapatbajnoki arannyal, és egyéni ezüstéremmel zárta a hazai cselgáncsidényt a Szatmárnémeti Judo Master SK vezetőedzője, Pelcz Attila.
Két érem a szatmári judo-utánpótlásnak
Bajnoki ezüstérmet szerzett szombaton a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozója, Emanuel Tar, a 16 éven aluliaknak rendezett egyéni küzdelmekben.
Cookie