×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Sport

Online vizsgázott az Okinawa tizenkét karatékája

2020.09.14 - 14:00
Megosztás:
Online vizsgázott az Okinawa tizenkét karatékája
A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt online formában vizsgázott magasabb fokozatért a Szatmárnémeti Okinawa SK ju-jitsu csoportja – értesítette lapunkat Nyesti Csaba vezetőedző.

„A határon való átjárási korlátozások miatt nem jöhettek el a vizsgáztató mesterek Magyarországról, Kovács Imre 3. Danos mester, illetve Mellik Béla 7. Danos nagymester. Ezért okoztunk számukra egy meglepetést, és elküldtük nekik online a vizsga videóanyagát — mondta Nyesti, aki ő maga is vizsgázók sorában állt. – A kialakult helyzet miatt mi sem mehettünk oda, de ők sem jöhettek hozzánk. Viszont mi fel voltunk készülve, és minden képen akartunk vizsgázni, hiszen a magasabb övfokozat nagyobb elismerést jelent, a nagyobb tudás pedig arra ösztönöz, hogy még magasabb fokozatra törekedjünk a harcművészet terén” — tette hozzá a szatmári karateedző, aki elismerte, hogy kihívást jelentett számukra is, hogy ezt a videóanyagot elkészítsék. „Szeretjük a kihívásokat. Czumbel István »Steve« kollégánk több kamerát is felállított a teremben, így több szögből filmezte a 12 harcos közel két órás vizsgáját. Erőnléti gyakorlatok mellett bizonyítani kellett tudásunkat alaptechnikákból, az ütések, rúgások, védések, feszítések, fojtások, dobások, esések helyes elvégzéséből, önvédelmi és álló- és földharc gyakorlatokat kellett végezni. A vizsga jól sikerült mindannyiunknak. A mesterek most elfogadták ezt a módját is a vizsgának, meg is dicsérték a csapatot az elszántságért, illetve azért is, mert mindenki remekül teljesített” — folytatta Nyesti, aki mellett Ruff Norbert, Balogh Zsolt, Teodora Buzaș, Hodrea Anna, Molnár Szilvia, Adelin Timpó, Kása Zoltán, Luca Sălăjan, Papp Márk, Vaida Kevin és Cristian Zeicu vizsgázott.

Pesek Attila

Indiai versenyre is neveztek a Samuraiul SK karatékái
Továbbra sem döntött semmit a Román Karate-szövetség arról, hogy miként rendezhetnek versenyeket az országba, ezért – a lehetőségek függvényében – külföldi tornákra viszik karatékáikat a klubok.
Sportban és tanulásban is remekelnek a lázári karatékák
Egyetemen folytatják tanulmányaikat a Samuraiul SK lázári szekciójának két kiváló karatékája, Konya Arnold és Vida Ármin.
Kimozdultak a virtuális térből, övvizsga az Okinawa SK-nál
A Szatmárnémeti Okinawa SK közel hatvan karatékája, tíz fős csoportokban övvizsgázott az elmúlt hétvégén – értesített sensei Nyesti Csaba (4. Dan) vezetőedző és klubvezető.
Cookie