×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Online tanulnak a gyerekek

2021.09.27 - 08:00
Megosztás:
Online tanulnak a gyerekek
A két hete elkezdődött tanév során folyamatosak a jelzések arról, hogy diákok, pedagógusok, kisegítő tanügyi személyzet fertőződött meg koronavírussal.

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság naponta dönt a beérkezett jelzések alapján arról, hogy egy adott osztályközösség vagy óvodai csoport áttér-e online oktatásra. A megyeközpontbeli Mircea Eliade Általános Iskola VI. C, a Constantin Brâncoveanu Általános Iskola I. C, a Vasile Lucaciu Általános Iskola III. A, az Aurel Popp Művészeti Líceum VI. A, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum XII. A és a Doamna Stanca Főgimnázium IX. B osztályos diákjai két hétig a kettes forgatókönyv szerint tanulnak a gyerekek körében igazolt megbetegedések miatt, míg a Batizi Általános Iskola III. A osztályos diákjai a pedagógusok körében észlelt megbetegedés miatt kerültek karanténba a szeptember 24. és október 7. közötti időszakra.
Az online oktatás alól kivételt képeznek azok a diákok, akik be vannak oltva, vagy kevesebb mint 180 napon belül, de legalább 14 napja átestek a betegségen, hiszen ők továbbra is jelenléti oktatásban vehetnek részt, a többi esetben már a nyolcadik napon visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz a gyerekek, ha gyorsteszttel végzett vizsgálat során megbizonyosodnak róla, hogy nem fertőzöttek.

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie