×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Online tanítás a Steinhartban

2021.10.17 - 08:05
Megosztás:
Online tanítás a Steinhartban
Fotó: Illusztráció/army.mil
A megyei bizottság a tanfelügyelőség és a DSP javaslata értelmében október 17. és 28. között a szatmárnémeti Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum áttér az online oktatásra.

Hétfőtől, október 17-től Szatmár megyében elsőként online oktatásra tér át a megyeközpont-beli Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum, derül ki a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság október 15-ei 69-es határozatából.

A megyei bizottság a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság javaslata értelmében a tanügyiminisztérium és egészségügyi tárca közös rendeletében foglaltak alapján jóváhagyja, hogy október 17. és 28. között a Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum áttérjen a kettes forgatókönyvre, és online oktatás zajlik majd az intézményben, mivel az osztályok több mint felében van igazolt koronavírusos eset.

A közös rendelet azt írja elő, hogy ha egy osztályban egy gyerek megfertőződik, a közösség online oktatásra tér át, s amennyiben a tanintézmény osztályainak több mint fele online oktatásra tér át, akkor lehet kérni, hogy a tanintézményben a kettes forgatókönyv szerint folytatódjon az oktatás. S.B.

 

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Alig több mint százan szorulnak kórházi ápolásra
A járványgörbe laposodásának köszönhetően napok óta folyamatosan és jelentősen csökken az intézményes ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, amely pénteken már csak alig valamivel haladta meg a százat.
Cookie