×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Magazin

Online szuperkoncerten gyűjtenek adományokat vakcinára az EU szervezésében 

2020.06.22 - 19:08
Megosztás:
Online szuperkoncerten gyűjtenek adományokat vakcinára az EU szervezésében 
Számos világsztár, köztük Shakira, a Coldplay és Justin Bieber is fellép azon a nagyszabású szombati online koncerten, amelyet az Európai Bizottság szervezett a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására.

Az Európai Unió második és egyben utolsó nemzetközi online adománygyűjtő konferenciájával egyidejűleg zajló szuperkoncert június 27-én, szombaton 15 órakor kezdődik - közölte hétfőn az Európai Bizottság.

Az akciót az Európai Bizottság közösen szervezi a Global Citizen nevű jótékonysági mozgalommal, amely az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együtt április végén egy globális online zenei gálán 127,9 millió dollárnyi adományt gyűjtött a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók védőfelszereléseire és támogatására.

A koronavírus elleni küzdelem jegyében, az Európai Bizottság kezdeményezésére szervezett világszintű adományozói konferencia célja az, hogy elegendő pénz álljon rendelkezésre olyan diagnosztikai és terápiás eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető a koronavírus és megállítható a világjárvány.

A koncerten mások mellett fellép Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber, Quavo, J Balvin, a Chloe x Hallek duó, Yemi Alade, Christine and the Queens, Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek, Billy Porter és Diane Kruger. Az est házigazdája Dwayne Johnson lesz.

Az adományozói konferenciához kapcsolódó koncert műsorában művészek, tudósok és a világ vezetői szólalnak meg és ösztönzik adakozásra a világ kormányai mellett a vállalkozásokat, az alapítványokat és a magánembereket. Az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy az emberiség a lehető leghamarabb megfizethető oltóanyaghoz jusson - mondta Ursula von der Leyen, a rendezvény fővédnöke.

A Global Goal: Unite for our Future elnevezésű online szuperkoncertet olyan rangos alapítványok támogatják, mint a Bloomberg Philantropies, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, valamint a Wellcome Trust. Az eseményt különböző közösségi platformokon, köztük az Európai Unió YouTube-csatornáján, továbbá a Global Citizen honlapján közvetítik.

Az Európai Bizottság május 4-én szervezte első nemzetközi online adományozó konferenciáját, amelyen 7,4 milliárd euró gyűlt össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre.

MTI

Vérközpont: oltottak is adhatnak vért
Nem zárja ki a véradás lehetőségét a Covid-19 elleni oltás, az immunizálás után is lehet vért adni. A védettségi igazolvány vagy zöldigazolvány megléte ugyanakkor nem feltétel a véradás során.
Florin Cîţu: a beoltottakra nem fog kiterjedni a kijárási tilalom
Az országos vészhelyzeti bizottság javaslatára határozatot készül elfogadni csütörtöki ülésén a kormány arról, hogy a 6 és 12 év közötti gyerekek tesztelés nélkül is részt vehessenek bizonyos tevékenységekben a 3 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken - jelentette be a miniszterelnök.
Aggódnak az edzőterem-üzemeltetők
Aggódnak a szatmári edző- és fitnesztermek üzemeltetői — tegyük hozzá: nem alaptalanul, hiszen a koronavírus-járvány már eddig is jelentősen befolyásolta a piacot, tavaly a teljes iparág országos forgalma 50%-kal csökkent, és a termek/cégek több mint 10%-a nem élte túl a járványügyi megszorító intézkedéseket.
Cookie