×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban

2021.04.17 - 09:26
Megosztás:
Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
Élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én a Da Vinci Pizsamaparti; a regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is.

A 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő esemény hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumból online lesz újra elérhető, ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára, a Da Vinci Media szervezésében. A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, a médiában Jocó bácsi néven ismert történelemtanár nyújtja - közölték az MTI-vel a szervezők.

A Da Vinci Media közleménye szerint a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket. Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait és virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába, felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is és megnézik, mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel. A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek.

A program valós időben, interaktívan zajlik a Zoom felületén, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg egy részletes információs levélben. A szülők a https://forms.gle/YwFZsKqJ6V3uh9KH8 linken található űrlap kitöltésével jelentkeztethetik gyermekeiket.

MTI

Újabb csoportok térnek át online oktatásra
A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 21-ei, 52-es számú határozata alapján Szatmárnémetiben négy osztály és két óvodai csoport tért át a kettes forgatókönyvre keddtől, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6324-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét.
Máris online oktatás a Blagában
A Lucian Blaga Általános Iskola máris online oktatásra kényszerült átállni, miután öt tanárnál igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra
Szükségtelen a tanév struktúrájának módosítása a tavaszi szünet meghosszabbítása miatt, vakáció helyett április 12-e és 29-e között át lehet térni az online oktatásra - véli a tanügyi alkalmazottak egy részét tömörítő Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség.
Cookie