×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Online-ezüstérem a nemzetközi sakkversenyen

2020.05.19 - 15:04
Megosztás :
 • Online-ezüstérem a nemzetközi sakkversenyen
  Egy rangos nemzetközi online-verseny népes mezőnyében a második, illetve a nyolcadik helyen zárt a Szatmárnémeti Voința Sportklub sakkozó testvérpárja, Kovács Balázs és bátya, Ábel.

  A második helyen zárt a Szatmárnémeti Voința SK sakkozója, Kovács Balázs a FISCA Nemzetközi Sakkverseny online kiírásában.

  A sakk azon sportág egyike, amit csak részben sújtott a koronavírus-világjárvány miatti tilalom. Bár szemtől szembeni partikat nem lehet rendezni, online viszont folytatják a versenyeket. Így gyűlhetett össze egy népes mezőny a chess.com internetes platformon, ahol három korosztályban rendeztek kilenc fordulós viadalt.

  kovacsAbelBalazs

  Ciprian Muntean edző a Kovács-testvéreket, Ábelt, és öccsét, Balázst nevezte a 8 éven aluliak tornájára, amelynek utolsó játszmáit vasárnap délután rendezték meg. Romániai, ukrajnai, lengyelországi, franciaországi de indiai nevezők is voltak a legkisebb korcsoportban, így 47 gyerek küzdött online május 9–17. között. A 6 éves Balázs remekelt a 8 évesek mezőnyében, és 7 ponttal az összetett táblázat – vagyis a teljes korosztályos mezőny – második legjobbja volt, vagyis ezüstérmet szerzett. Bátya, Ábel is kiváló eredményt ért el, hiszen 6 pontot gyűjtve a 8. lett, vagyis a legjobbak között zárt a 47 fős mezőnyben.

  Mint arról többször is beszámoltunk, Balázs e hónap végén a közép-amerikai Panamában kellett volna utazzon az iskolások sakkvilágbajnokságára. Erre készült az elmúlt időszakban, és úgy tűnik, hogy a munka meghozta a gyümölcsét: bár ez még nem a vb, de FISCA az egyik legrangosabb romániai nemzetközi viadal.

  „Amint bezártak az iskolák és edzőtermek, mi sem folytathattuk a szemtől szembeni edzéseket. Hamar megtanultuk a virtuális módszereket, így online folytattuk a gyakorlást — mondta Muntean. – Sajnos így is sok tornát halasztani kellett, vagy eltörölték, így többnyire barátságos online-meccseken vesznek részt a tanítványaim. Formában tartották magukat, és ez látszik ezen az eredményen is.”

  Pesek Attila

  Cookie