×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Önkéntes tartalékosokat keres a katonaság

2021.07.23 - 15:00
Megosztás:
Önkéntes tartalékosokat keres a katonaság
Nem csak azok jelentkezhetnek, akik teljesítették a sorkatonai szolgálatot / Fotó: jurnalulolteniei.ro
A román hadsereg idén is meghirdette az önkéntes tartalékosi programját 18 és 55 év közöttiek számára, amelyben 775 civil jelentkezését várják, tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Katonaközpont.

Az érdekelteknek, akik önkéntes tartalékos katonaként szeretnének szolgálni, a katonaközpontot kell keresniük Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utca 47. szám alatt, ahol minden szükséges információt megkaphatnak.

Az önkéntes programra nem csak azok jelentkezhetnek, akik teljesítették a sorkatonai szolgálatot, hanem bárki, aki érdeklődik a katonaélet iránt. Az érdeklődőknek egy kérvényt kell kitölteniük, és a személyi igazolványukat, gépjárművezetői engedélyüket, katonai szolgálatot igazoló iratot (utóbbi kettőt, ha van) kell csatolniuk, ugyanakkor erkölcsi bizonyítványt is be kell mutatniuk, na és persze a végzettségüket igazoló dokumentumokat is.

Aki önkéntes tartalékosnak jelentkezik, és felvételt nyer, részt vesz a kiképzéseken és gyakorlatokon, ám a kiképzés után az érintettek nem maradnak a laktanyában, viszont ha bármilyen vészhelyzet van, akkor mozgósíthatók lesznek. Aki felvételt nyer, az ugyan részt kell vegyen a kiképzésen, viszont a kiképzési idő alatt zsoldot kap, sőt, az önkéntes tartalékosok civil életük során a zsold 10–30 százalékára jogosultak.

Bármilyen bővebb információval hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 8.30–16.30 óra között, kedden pedig 10.30–18.30 óra között szolgálnak a 0261.717.123-as és a 0261.716.513-as telefonszámon, illetve a recrutare_satumare@mapn.ro, a cmjsatumare@yahoo.com vagy a 02549@mapn.ro e-mail-címen.

S. B.

Önkéntes beteglátogatók találkoztak
Egyházmegyénk önkéntes beteglátogatóinak találkozóját szeptember 2-án, csütörtökön tartották Szatmárnémetiben, amelynek Középpontban Szent Kalkuttai Teréz anya imája állt.
Munkaerőre lenne szükség az állatok gondozásához
A szatmárnémeti Freelife Egyesület hetek óta súlyos munkaerőhiánnyal küzd. A mindennapi teendőket jelenleg két önkéntes személy végzi el. Mindezek mellett a befogadott kutyák száma nő.
Önkénteseket toboroz a G. M. Zamfirescu
Amellett, hogy mindenféle ingyenes szórakoztató, komoly- és könnyűzenei programokat, gyerek- és ifjúsági foglalkozásokat szervez a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, önkénteseket is toboroz.
Cookie