×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Nyugdíjszelvény kell az ingyen-buszozáshoz

2023.01.22 - 06:54
Megosztás:
Nyugdíjszelvény kell az ingyen-buszozáshoz
(Fotó: theconversation.com)
Ha szatmárnémeti közszállításról van szó, nincs már különbség betegnyugdíjas, korosztályos nyugdíjas, vagy bármilyen más nyugdíjas között, tényleg minden nyugdíjas ingyen buszozhat, a nyugdíj összege sem számít.

A szatmárnémeti városvezetés „megoldotta okosban” az idősek közszállítási kedvezményét, február elsejétől besorolástól és minősítéstől függetlenül utazhatnak ingyen a nyugdíjasok a Transurban buszain.

Havonta, évente

Az egyedüli szabály, hogy az ingyenességhez bérlet kell — ezek érvényességénél még maradtak eltérések. A 70 év feletti nyugdíjasok továbbra is egy évre kapják meg az ingyenes utazásra feljogosító bérletet a Transurban bármelyik jegyárus bódéjában, vagy a Gara Ferăstrău utcai székházban, a 70 évnél fiatalbbak viszont továbbra is havonta meg kell újítsák az ingyenes bérletet.
A magyarázat egyszerű: mind a nyugdíjas utaztatást támogató városi tanács meg kell győződjön róla, hogy a Transurbannak adott szubvenciót tényleg elhasználják utazás formájában a nyugdíjasok, mind a a közszállítási vállalatnak tudnia kell, hogy észszerűen és valósan van a kapott közpénz elköltve. Mindkét entitás látni akarja, hogy tényleg utaznak-e azok, akikért közpénzt utal a Transurbannak a város, kivételt képeznek ez alól a kevésbé mobilis, hetven év felettiek, nekik nem kell havonta jelezniük, hogy szeretnének élni az ingyenességgel, esetükben elég évente egyszer megtenni ezt.

Kevés papír

Az ingyen-bérlet kiváltása nincs agyonpapírozva, a szatmárnémeti illetőséget igazoló személyi igazolvány és nyugdíjszelvény kell hozzá.

Princz Csaba