×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Nyugalomra intenek: nem változott a korrekciós index

2021.04.07 - 16:28
Megosztás:
Nyugalomra intenek: nem változott a korrekciós index
Érezhetően megnőtt azon szatmáriaknak a száma, akik kérték az előzetes vagy részlegesen előzetes nyugdíjba vonulásukat. A nyugdíjpénztár vezetősége azonban nyugalomra int e tekintetben.

Figyelembe véve, hogy az elmúlt év végén, illetve az idei első negyedévben érezhetően megnőtt azon szatmáriak száma, akik kérték az előzetes vagy részlegesen előzetes nyugdíjba vonulásukat, melyet a korrekciós index körüli bizonytalanság idézett elő, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár közleményben tájékoztatja az érintetteket arról, hogy nem kell aggódniuk emiatt, nincs semmi alapjuk a rémhíreknek. A nyugdíjpénztár igazgatója, Cristian Soponoş tudatta, hogy az idei évben a korrekciós index változatlan marad, tehát az érintett nyugdíjasok nyugodtan dolgozhatnak a továbbiakban is. „Következtetésként azt javasoljuk az érintett egyéneknek, hogy folytassák tevékenységeiket ott, ahol erre lehetőség van, mivel minden régiség, illetve nyugdíjalaphoz való hozzájárulás számít majd a nyugdíj értékének kiszámításakor. Ugyanakkor azt sem szabad elfeledni, hogy az előzetes vagy részlegesen előzetes nyugdíjba vonult személyek nem dolgozhatnak az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig” — fogalmaz Soponoş, aki arra is rávilágít, hogy a nyugdíjpont értéke változatlan maradt, azaz 1442 lej.
A közleményben arra hívják fel az 1990/118-as törvény haszonélvezőinek figyelmét, hogy nem szükséges a nyugdíjosztályon kérvényezniük a járandóságukat, hiszen hivatalból kiküldik majd postai úton, az adatbázisukban szereplő címre minden érintett félnek a támogatás folyósításáról szóló határozatot, illetve a támogatást is. A kifizetés történhet postai úton vagy bankszámlára történő átutalással. Eddig Szatmár megyében 1153 ilyen határozatot postáztak az érintetteknek, és folyamatos az értesítők kiküldése. „Köszönjük a nyugdíjasok, illetve az érintett személyek megértését, mivel ezen esetek mellett mindennap újabb nyugdíjazási kérelmeket iktatnak munkatársaink, ugyanakkor a nyugdíjak átszámolásának első szakasza is zajlik, mellyel az előre meghatározott ütemterv szerint haladunk” — összegzett Cristian Soponoş igazgató.

Sógor Beáta

 

Közepesen drága város Szatmárnémeti
Az Erdélystat elkészítette a tizenkét legnagyobb magyar lakossággal rendelkező erdélyi város megélhetési költségindexét, számszerűsítve azt, hogy mennyivel olcsóbb vagy drágább az élet az egyes településeken. Szatmárnémeti közepesen drágának bizonyult.
A kommunizmus éveit idéző kiállítás
Az „aranykor” hétköznapjaiba enged betekintést a Szatmár Megyei Múzeum központi épületének kiállítótermében tegnap megnyílt, A kommunizmus emlékei. Mindennapi élet Szatmárnémetiben című tárlat.
Úgy tűnik lesz uszoda
Jó hírt kapott tegnap Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester, a Golescu híd lábához, a Szamos bal partjára tervezett városi uszodával kapcsolatban.
Cookie