×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Nyílászárót cseréltek

2021.01.21 - 13:51
Megosztás:
Nyílászárót cseréltek
Fotó: Erdős Csaba
A kaplonyi református templomban az átlagosnál jóval nagyobb felületet borítanak nyílászárók, amelyeket az időjárás viszontagságai az elmúlt évek során megrongáltak.

A hagyományos ajtók és ablakok nem szigeteltek kellőképpen, nyáron átengedték a hőt, télen pedig a hideget, ezért különösön fontosnak tartotta az egyházközség vezetősége, hogy minél hamarabb hőszigetelt nyílászárókra cseréljék ki azokat. Erre a célra sikerült pályázat révén támogatást nyerni a román kultuszminisztériumtól és elvégezni a munkálatokat — idézi Erdős Csaba lelkipásztort a Nagykárolyi Református Egyházmegye honlapja, az nkre.ro. A kaplonyi új református templom felépítése 1996-ban kezdődött, az utolsó simításokkal pedig 2005-ben végeztek. Azóta fűtést szereltek az ingatlanba, és a mennyezet gipszkarton burkolását is falambériára cserélték.

SZFÚ

Kihelyezett műszaki ellenőrzést vállal a Román Autó-nyilvántartó
Amennyiben szükség van rá, májusban ismét kihelyezett műszaki ellenőrzést végez Kaplonyban a Román Autó-nyilvántartó (RAR) Szatmár megyei kirendeltsége. A lehetőség iránti érdeklődést, részvételi szándékot Csizmár Antal Tamás alpolgármesternek kell jelezni.
Látványterv már van a kaplonyi új községházáról
Sokáig már nem lehet odázni, komolyan hozzá kell látni ahhoz, hogy Kaplonynak új hivatali épülete legyen. Bár a munkavégzéshez szükséges pénzügyi háttér előteremtése még az illetékeseknek is fejtörést okoz, az általános vélemény az, hogy sokáig már nem lehet várni.
Ünnepi műsorral készültek Kaplonyban
A járványügyi előírásoknak megfelelően szerény ünnepséget tartottak tegnap Kaplonyban nemzeti ünnepünk alkalmából.
Cookie