×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Eső
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Nyert, de még mindig legfőbb kiesőjelölt a Loki csapata

2020.06.25 - 10:27
Megosztas :
 • Nyert, de még mindig legfőbb kiesőjelölt a Loki csapata
  A vidéki magyarországi sportegyesületek közül egyedül a Debreceni VSC-nek sikerült 2012-ben, hogy veretlenül szerezzen bajnoki címet. Szombaton viszont utolsó NB 1-es meccsét játszhatja.

  A magyar labdarúgó élvonalbeli bajnokság utolsó előtti, 32. fordulója után továbbra is két lényegi kérdés vár megválaszolásra. Melyik csapat végez az Európa Liga-indulást érő 3. helyen, és melyik búcsúzik az élvonaltól a Kaposvár mellett? Még négy csapat szurkolói izgulhatnak a kiesés elkerülése miatt.

  A harmadik helyért és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulás jogáért küzdő Mezőkövesd a hajrában kapott góllal alulmaradt a vendég, kiesés elől menekülő Debrecennel szemben. Ezzel együtt a Loki még kieső helyen van, de egy pontra megközelítette a Kisvárdát, amely a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokin a ráadás percekben kapott góllal vesztett két pontot. Ez az egy pont viszont jól jött a felcsútiaknak, hiszen feljöttek a táblázat 3. helyére.

  A Paks és az Újpest sem érezheti még biztonságban következő idénybeli NB 1-es helyét, habár a 32. fordulóban szerzett 3-3 pontnak köszönhetően levegőhöz jutott mindkét alakulat.

  Az Újpestnek viszonylag könnyebb a feladata a szombati záró fordulóban, hiszen az utolsó élvonalbeli meccsét játszó, biztos kieső Kaposvárt fogadja majd. A liláknak elég egy pont is a bentmaradáshoz.

  A szatmári Cornel Ene csapata, a Kisvárda Miskolcra utazik, hogy a Diósgyőr otthonában harcolja ki a bentmaradást. A DVTK még a 31. fordulóban biztosított a helyét az NB 1-ben, és felállította a mércét is: ebben az idényben legalább 41 pont kell, hogy „jegyet váltcsanak” a következő élvonalbeli idényre.

  Az igazán nagy csatát viszont Debrecenben rendezik, ahol a Loki a Paksot fogadja. Kondás Elemér vezetőedző legénységén csak két forgatókönyv segít, hogy 2012-ben veretlenül magyar bajnoki címet szerző alakulat a következő idényt is az élvonalba töltse: meg kell nyerje a Paks elleni meccsét, vagy, ha ikszel, akkor a Kisvárda legalább hat gólos vereséget kell szenvedjen Diósgyőrben…

  Azonos pontszámnál előbb a győzelmek száma rangsorol, ha az egyenlő, akkor a gólkülönbség dönt, ha az is megegyezik, akkor a több szerzett gól rangsorol.

  A bronzéremért tehát a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd küzd. Egyiknek sincs könnyű dolga, hiszen erős ellenfellekkel zárják az idényt. A felcsútiak viszont hazai pályán fogadják a Honvédot, és győzelem esetén nincs izgulni valójuk. A kövesdiek a Ferencváros otthonában lépnek pályára, ahol élőben követhetik majd a bajnoki aranyérem kiosztásának a ceremóniáját. Csak akkor szerezhetik vissza a harmadik pozíciót, ha legalább egy pontot szereznek, és a PAFC vereséget szenved odahaza. Pontegyenlőség esetén ugyanis a több győzelem a Mezőkövesd javára döntene.

  OTP BANK LIGA, 32. FORDULÓ

  Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0–1

  Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi FC 4–2

  Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia FC 1–1

  Paksi FC – Diósgyőri VTK 4–2

  MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 1–0

  Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 2–1

   

  33. FORDULÓ

  Szombat

  16.15: ZTE – Fehérvár (M4 Sport)

  18.30: Diósgyőr – Kisvárda (Duna World)

  18.30: Újpest – Kaposvár

  18.30: Debrecen – Paks (M4 Sport)

  21.00: Ferencváros – Mezőkövesd (M4 Sport)

  21.00: Puskás – Honvéd (Duna World)

  Szöveg: Pesek Attila

  Fotó: Derencsényi István/dvsc.hu

  Cookie