×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Nyári tevékenység a Kölcseyben

2021.08.24 - 16:05
Megosztás:
Nyári tevékenység  a Kölcseyben
Tegnap délelőtt gyerekzsivaj, móka, kacagás, énekszó töltötte be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarát, hiszen az elemi osztályok diákjai egy háromórás, változatos tematikájú, a tanítónénik gondos irányításával megtartott közös nyári tevékenységen vehettek részt.

A nagyváradi Manna Alapítvány képviselői Szőke Dobai Réka tanítónő közreműködésével érkeztek Szatmárnémetibe. „A Manna Alapítványtól vagyunk, több programot is szerveztünk ebben az évben, a mostani programunk címe Gyermeknap-program. Úgy terveztük, ez egy 3 órás program, ami tartalmaz gyerekénekeket, egy rövid jelenetet egy bibliai történetből, melyből egy rövid előadás kerekedik, mely pár gondolatot tolmácsol a gyerekeknek, és végezetül magyar énekek tanulását is beiktattuk a tevékenységek közé. Nagyon fontos programpont, hogy magyar népdalokat játszunk le, és azokat fel kell ismerjék a gyerekek. A célja az alapítványunknak a magyar identitástudat megerősítése a magyar kisiskolások életében, ugyanakkor a keresztyén identitás megőrzése is fontos alapítványunk meglátásában. A programmal több helyszínen is jártunk, először Nagyváradon az általános iskolákban, leginkább elemi osztályos diákokat vonunk be tevékenységünkbe, hiszen a program mondanivalója leginkább nekik szól. Nyáron kiléptünk a városunk, Nagyvárad körzetéből, voltunk egy kis faluban, múlt héten pedig Torockón, és most itt, Szatmárnémetiben vagyunk a csapatunkkal. Most a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kisdiákjainak mutattuk be a programunkat, őket igyekeztünk megszólítani” — nyilatkozta lapunknak Gere Zsuzsánna, a Manna Alapítvány képviselője.

Kamarazenei est Szatmárnémetiben
December 7-én, kedden 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és az Ady Endre Társaság szervezésében jótékonysági kamarakoncertet ad Mihály István (hegedű) és George Rizea (zongora).
Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Cookie