×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
16 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Nyári kosárlabda-bajnokság jöhet augusztusban

2020.05.22 - 14:34
Megosztás :
 • Nyári kosárlabda-bajnokság jöhet augusztusban
  Pénteken közölte hivatalos honlapján a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) annak a gyűlésnek a jegyzőkönyvét, amikor többek között arról is döntöttek, hogy bajnokavatás nélkül zárják le a női és férfi Nemzeti Ligát.

  A jegyzőkönyvből kiderült, hogy a FRB mégis „pótolná” a kiesést, és egy Nyári Ligát szervez a női és a férfi mezőnynek is. Hangsúlyozzák, hogy a tornán való részvétel nem kötelező a klubok számára, és csakis romániai játékosokkal állhatnak fel a nevezők. Az igazgatótanács ellenszavazat nélkül elfogadta a javaslatot, és arról is döntés született, hogy a koronavírus-világjárvány miatti megszorító intézkedések szigorú betartása mellett augusztusban rendeznék meg a bajnokságot.

  Megkeresésünkre Florin Mureșan, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda szakosztályának a vezetője örömmel fogatda a javaslatot, és azt mondta, hogyha pénzügyi lehetőségeik engedik, akkor bizonyos feltételek mellett neveznek a Nyári Ligába. „Hat romániai játékosunkkal van élő szerződésünk. Oláh Andrea, Adina Pop, Flavia Ferenczi, Anisia Croitoru, Alina Podar és Andreea Huțanu játszhat, még Kádár Annamária is csatlakozna a kerethez, és még néhány tehetséges szatmári ifivel kiegészülve lenne egy szép csapatunk. Viszont csak akkor nevezünk, ha lehetőség van közönség előtt játszani. Zárt kapus mérkőzések esetén nem éri meg befektetni, így én sem támogatom a csapat nevezését” — szögezte le Mureșan.

  Az ifik folytatják

  Ugyanakkor döntés született arról is, hogy a 13–20 éves fiúk és lányok bajnoki idényét folytatni fogják. Mivel teremben nem rendezhetik a meccseket, ezért a korosztályok legjobb nyolc csapatai – ha lehetséges – augusztusban egy-egy szabadtéri tornán mérkőznek majd a bajnoki címért.

  A román szövetség honlapján közölt adatok szerint a Szatmárnémeti LPS 17 és 18 éven aluli lánycsapatait lehetnek érintettek a tornákon való részvételre, de a 16 éves lányok, vagy a Magic BC 13 éves lány-, vagy 14 éves fiúcsapata is kaphat meghívást, ha az első nyolc közül valamelyik alakulat nem vállalj a szereplést.

  Pesek Attila

  Cookie