×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Novus Via Art — fotókiállítás-megnyitó

2021.10.11 - 10:59
Megosztás:
Novus Via Art — fotókiállítás-megnyitó
Fotó: Archív felvétel
Ma délután 5 órai kezdettel a Károlyi-kastély lovagtermében kerül sor a nagyváradi Slash Light Kulturális Művészeti Egyesület tagjainak Novus Via Art címet viselő fotókiállításának nyitórendezvényére.

A kiállítás címe (Novus Via Art — Új utak keresése a fotóművészetben) a tárlat anyagát összeállító fotóművészek azon szándékát hivatott tolmácsolni, mely szerint az általános művészet egy új irányvonalát alkotnák meg. A rendezvény egyfajta módja annak, ahogy a mesterek átadják a képzeletbeli stafétabotot a fiatalabb generációkból érkező alkotóknak. A kiállítás anyaga 80 művészien megalkotott fotót tartalmaz.

„Új utak keresése a fotóművészetben, nemzetközi kiállítás. 3 váradi fotóművész és egy németországi fotóművész közös kiállítása. Közösen új utak, kifejezési formák, stílusok keresése és bemutatása. Üzenetekkel, szimbólumokkal, poézissel, misztikummal, vizuális filozófiával a lét értelméről, rejtelméről. Látnivaló és mondandó van bőségesen: jóról és rosszról, kísértésről, átlényegülésekről, emberarcú démonokról” — írja a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a kiállításmegnyitó kapcsán. A tárlaton három nagyváradi fotóművész, valamint egy németországi alkotó áll képeivel közönség elé. Új perspektívákat, kifejezési módokat, új stílusokhoz való idomulást mutatnak be képeik révén. Képeiken elsősorban üzenetek, szimbólumok, költemények, misztikum és a filozófia vizuális bemutatásai köszönnek vissza, a létezés misztériumát kutatva. Sok mindent szeretnének mutatni és üzenni: a jó és a rossz harcát, a kísértést, az átlényegülést az emberarcú démonok megjelentetésével.

A kiállító művészek: Weiss Sefan (a nagyváradi színház egykori fotográfusa), Erbsz Tibor (Weiss Stefan alkotótársa), Illés I. Emeric (többszörösen díjazott fotóművész), Mészáros Varga Erzsébet (ezüst érdeméremmel jutalmazott fotóművész). A kiállítás október 11. és 24. között lesz megtekinthető. A kiállítás nyitórendezvényén közreműködik Oszaczky-Andrássy Katalin (zongora) és Viktor József (kontratenor). A kiállító művészek munkái az alábbi internetes oldalon elérhetők: https://novusvia-artgroup.work/work. SZFÚ

 

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Retró autók a főtéren
Ma 9 és 13 óra között az Őszi retroparádé oldtimerautó-kiállítás miatt lezárják a gépjárműközlekedés elől Szatmárnémetiben a régi központbeli körforgalom Eötvös (A. I. Cuza) és Széchenyi (1 Decembrie 1918) utcák közötti szakaszát.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie