×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

November 21-étől kilencmillió nyáltesztet osztanak szét az óvodák és az iskolák között

2021.11.05 - 08:47
Megosztás:
November 21-étől kilencmillió nyáltesztet osztanak szét az óvodák és az iskolák között
Kilencmillió koronavírus-nyáltesztet osztanak szét november 21-étől az óvodák és az iskolák között - közölte csütörtök este az oktatási miniszter.


A Digi24-nek nyilatkozva Sorin Cîmpeanu elmondta, a nyáltesztekkel várhatóan hetente kétszer szűrik majd a gyerekek és a pedagógusok mellett a tanintézetek kisegítő személyzetét is.

A tárcavezető tájékoztatása szerint összesen 70 millió nyáltesztet rendelt a minisztérium, ez 11 hétre elegendő mennyiség. A első 9 millió adagot november 21-től november 25-ig osztják szét az iskolák között. Ez a mennyiség egy hétre elegendő.

Cîmpeanu elmondta, a nyálteszttel végzendő szűrővizsgálatok lebonyolítását az egészségügyi hatóságokra bízná. 'Minden lehetséges eszközzel támogatni fogjuk az akciót, de a tesztelés elvégzése nem a minisztérium kompetenciájába tartozik' - jegyezte meg.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a szűrővizsgálatot 'egy minimális kiképzés után' a tanszemélyzet fogja elvégezni, és reményét fejezte ki, hogy az egészségügyi hatóságokkal közösen legkésőbb november 21-ig véglegesítik a tesztelések lebonyolításának szabályait. AGERPRES

Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Arafat: a 24 óra alatt végzett koronavírustesztek 24,20%-a lett pozitív
A 24 óra alatt elvégzett koronavírustesztek 24,20 százaléka pozitív lett — jelentette ki csütörtökön a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie