×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Novák Eduárd elégedett a paralimpiai játékok csütörtöki versenynapján elért eredményével

2021.08.26 - 16:54
Megosztás:
Novák Eduárd elégedett a paralimpiai játékok csütörtöki versenynapján elért eredményével
Novák Eduárd nagyon elégedett azzal, hogy a 11. helyen végzett a pályakerékpárosok C4-C5 kategóriájának 1 km-es futamán a tokiói paralimpiai játékok csütörtöki versenynapján.

'A szerencseszámom és a személyes rekordom ebben a versenyszámban, ami nem tartozik igazán a kedvenceim közé, és ahol két kategóriát is egyesítettek, a C4-et és C5-öt. Mindezekk ellenére, és úgy, hogy nem vagyok egy sprinter, úgy érzem, jól teljesítettem, én meg vagyok elégedve az eredménnyel' - írta Facebook-oldalán a sportminiszter.

Novák Eduárd közölte, hogy most a pénteki próbára összpontosít, amelyben Londonban aranyat nyert, és ahol csak a C4-es kategóriával fog versenyezni. 'A 11. hely egy olyan futamban, ahol egy világ- és paralimpiai rekordot is döntöttek, számomra öröm és motiváció. Szorítsatok kérlek holnap is! Köszönöm!' - zárta bejegyzését.

Romániának eddig négy érmet sikerült szereznie a paralimpiákon, ezek közül hármat Novák Eduárd jelenlegi ifjúsági és sportminiszter révén, aki 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Londonból, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben. Alex Bologa dzsúdós bronzérmes lett a 2016-os riói olimpián.

A paralimpiai játékokon hét sportoló képviseli Romániát, és három érem megszerzése a cél - nyilatkozta korábban az Országos Paralimpiai Bizottság alelnöke, Ciprian Anton. A küldöttség tagjai asztaliteniszben, dzsúdóban, atlétikában, íjászatban és kerékpározásban versenyeznek. AGERPRES

Novák: télig bekövetkezhet a váltás
Munkalátogatást tett pénteken Szatmárnémetiben Novák Eduárd ügyvivő sport- és ifjúsági miniszter, amely során találkozott a megyei sportstruktúrák képviselőivel és a város polgármesterével is.
„Éremért jöttem, ez volt a vágyam”
A szatmárnémeti származású Osváth Richárd ezüstérmet nyert a tőrözők A-kategóriájában. A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte a tokiói paralimpián.
Osváth Richárd olimpiai ezüstérmes lett!
FRISSÍTVE: A kerekesszékes vívás férfi tőr egyéni küzdelmeiben Osváth Richárd remekül versenyezve bejutott a tokiói paralimpia döntőjébe, miután az elődötőben 15:8-ra legyőzte az orosz Nyikita Nagajevet. A háromszoros paralimpiai érmes 35 éves Osváth a fináléban a kínai Szun Kanggal találkozott, és 15:7-es vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett, amely már pályafutása negyedik paralimpai érme.
Cookie