×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Nőtt a gyógyultak száma Szatmár megyében

2021.07.27 - 06:50
Megosztás:
Nőtt a gyógyultak száma Szatmár megyében
Haláleset szerencsére továbbra sem történt, viszont a „nyugodt” hétvége után, amikor egyetlen friss pozitív koronavírusos szatmárit sem vettek nyilvántartásba, hétfőn már ismét hárommal nőtt a számuk — adta hírül a Szatmári Prefektusi Hivatal a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jelentésére alapozva.

 A fertőzöttek száma ezzel a járvány kezdete óta már elérte a 13 049-et, az áldozatok száma pedig 386. A gyógyultak száma ellenben 12 633, vagyis újabb két betegnek sikerült legyőznie a kórt a legutóbbi jelentés óta.
Házi vagy intézményes karanténban 401-en vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben 17-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Az elvégzett tesztek száma 128 830, vagyis az előző adatközlés óta 52 mintát elemeztek. Az elmúlt 24 órában mindössze 82-en kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, komoly mellékhatás pedig senkinél nem jelentkezett.
A Szatmár megyei határátkelőknél az elmúlt 24 órában 13 949 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük 333 személynek kellett karanténba vonulnia.

Romániában többen kérik a harmadik, mint az első adag oltást
Romániában kedden elkezdték beadni a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. Az első napon többen kérték az emlékeztető oltást, mint a vakcina első adagját.
Főleg a kis cégek zárnak be
Az építőipar, a teherszállítás és az online kereskedelem az a három iparág, amelyik leginkább immunis a koronavírusra, ebben a három ágazatban hozták létre a legtöbb új céget az országban.
Már 25 település vörös Szatmárban
Változatlan intenzitással emelkednek a fertőzöttségi indexek megyeszerte, de kiemelten a már 5,5 ezreléken álló Szatmárnémeti vonzáskörzetében lévő területi-közigazgatási egységekéi.
Cookie