×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Nőszövetségi csendesnap

2021.08.03 - 17:00
Megosztás:
Nőszövetségi csendesnap
Jótékonykodtak is a csendesnapra összegyűlt asszonyok / Fotó: nkre.ro
Csendesnapot tartottak szombaton a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetégei számára a hadadi Dégenfeld-kastélyban.

Olyan különleges programok vártak az asszonyokra, melyekre korábban még nem volt példa az egyházmegyében. Lelkiekben gazdagodva és hitéletükben megerősödve térhettek haza a nőszövetségi tagok. A csendesnapot az egyházmegyei nőszövetség vezetősége szervezte és bonyolította le. Áhítatot tartott Máthé Tünde dobrai református lelkésznő. Köszöntőbeszédet mondott Tolnay István esperes és Tőtős Beáta hadadi lelkésznő, a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségi elnöke. A lelki útravalók elhangzása után az asszonyok tornagyakorlatokat végezhettek Varga Tímea gyógytornász vezetésével. Bogdán Ilona Őrhelyemre állok című előadása után pedig imasétára indultak a résztvevők, melynek során megálltak a belső és külső harcaink, a békesség, a szeretet és a hála állomásokon.

Egy standot is felállítottak, melyen a nőszövetségek által készített termékeket lehetett megvásárolni. A vásáron, illetve a kihelyezett adománygyűjtő dobozba gyűlt pénzösszeget, 2100 lejt az élesdi gyermekotthon javára ajánlják fel — tudtuk meg Tőtős Beáta lelkésznőtől. A lelkészekkel és a helyiekkel együtt nagyjából 100-an gyűltek össze. Az asszonyok mind úgy mentek haza, hogy örülnek annak, hogy ott voltak, és várják a következő alkalmat, amikor találkozhatnak. A program közös ebéddel ért véget, melyre a hadadi asszonyok finom töltött káposztát készítettek.

SZFÚ
 

Érkezik a költségvetés-kiegészítés
A kormány múlt heti költségvetés-kiigazítása nyomán Szatmár megyébe több mint 40 millió lej támogatás érkezik. Az alábbiakban arról kérdeztük a polgármesterek, mire fordítják a kapott összeget.
Találkoztak a református nőszövetségek
A Kárpát-medencei Imanap előkészítése volt a céljuk a találkozás örömén túl azoknak a nőszövetségi vezetőknek, akik szeptember 16. és 19. között Nagyváradon együtt értekeztek.
Egyházmegyei Nőszövetségi Találkozó
Nagy Erika és Szilágyi Noémi egyházmegyei nőszövetségi elnökök szervezésében a legnépesebb rendezvényét tartotta meg idén a Szatmári Református Egyházmegye. A Németi református templomban 21 gyülekezet asszonyai vettek részt a találkozón méltósággal és örömmel.
Cookie