×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
25 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Nőszövetségi csendesnap

2021.07.20 - 16:00
Megosztás:
Nőszövetségi csendesnap
A csendesnap szünetében lehetőség adódik majd vásárlásra az udvaron felállított standoknál / Fotó: http://hadadiegyhaz.hupont.hu
Július 31-én tartják meg Hadadon a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségi csendesnapját, melyre szeretettel várják a nőszövetségek tagjait.

Tőtős Beáta-Margit nőszövetségi elnöknő tájékoztatása szerint a csendesnapot az egyházmegyei nőszövetség vezetősége szervezi és bonyolítja le, mely 10 órakor áhítattal kezdődik, igét hirdet Máthé Tünde dobrai református lelkipásztor, ezt követően Tolnay István esperes és Tőtős Beáta hadadi lelkipásztor mond köszöntőbeszédet.

Az ülőprogramokat követően félórás tornára várják a megjelenteket, majd Bogdán Ilona Őrhelyemre állok címmel tart előadást. 12 órára félórás szünetet iktattak be a szervezők, majd 12.30 órakor Imaséta következik — békesség, szeretet, elfogadás, hála állomásokon. A nap 14 órakor az ebéddel ér véget. Szünetben egy stand lesz felállítva, ahol vásárolni lehet különböző dolgokat. Az érdeklődők jelentkezését július 25-ig várják.

S. B.

Kutyaképzés gyermekeknek
Ingyenes, gyermekeknek szánt kutyakiképző tanfolyamot indított a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ Abrihan Dumitru és Jánosi Arthur kutyatrénerek vezetésével Nagykárolyban.
Kiemelt helyen Nagykároly
Kolozsvár, Nagyvárad és Resicabánya adminisztrációja bizonyult a legeredményesebbnek az UrbanizeHub idei rangsorában. Az EU-s támogatások hasznosítása terén Nagykároly is kiemelt helyen van.
Legek és érdekességek a népszámlálásról
Partiumban Nagykároly volt a legnagyobb magyar többségű város, mert Szatmárnémeti ugyan nagyobb lélekszámú település, de nem magyar többségű — többek között ez volt a legutóbbi népszámlálás egyik érdekes adata. Kérdés, hogy a magyarság száma miként változott.
Cookie