×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Noel jól van, most Ştefannak segítenek

2021.02.22 - 18:24
Megosztás:
Noel jól van, most Ştefannak segítenek
Noel egyre jobban van, és rengeteget fejlődik, az édesanyja pedig továbbra is az SMA-1-es gyermekek támogatásáért kampányol / Fotó: Facebook/Uniţi Pentru Ştefan – SMA-1
Az érkörtvélyesi Ölyüs Noel édesanyja, Fodor Hilda az Uniţi pentru Ştefan Facebook-csoportban számolt be kisfia állapotáról. A kis harcos jól van, jelenleg Bukarestben vesznek részt egy kéthetes kezelésen, közben pedig Ştefan gyógykezeléséért is kampányolnak.

Fodor Hilda, az érkörtvélyesi Ölyüs Noel édesanyja rendszeresen közöl híreket a kisfiú állapotáról abban a Facebook-csoportban, amelyet anno Noel megmentésére indítottak. Az édesanya legutóbbi bejegyezéséből kiderül, hogy Noel jelenleg is jól van, rengeteget fejlődött, elsősorban kitartásának, másodsorban pedig a kezeléseknek köszönhetően. A család jelenleg Bukarestben van, ahol egy kéthetes kezelési időszak veszi kezdetét.

„Noel már most számos orvosi vizsgálaton esett át, és örülünk, hogy az összes tesztje jól sikerült. Ez az első utunk Bukarestbe, mióta Noel megkapta a Zolgensma kezelést, és nagyon boldog vagyok, hiszen az út ezúttal sokkal könnyebb volt. A Zolgensma kezelés előtt Noelnek légzési nehézségei voltak a hegyeken való átkeléskor, de ezúttal sokkal könnyebb volt, ami nagyon boldoggá tesz. Ez azt jelenti, hogy Noel egyre erősebb. Leírhatatlan érzés látni a gyermekem fejlődését. Minden mozdulata által úgy érzem, hogy megnyertük a halál ellen vívott harcot. Amikor Noelt az SMA-1-gyel diagnosztizálták, az orvosok azt mondták nekem, hogy van kezelés, de nincs esélyünk összegyűjteni a szükséges pénzt, és el kell fogadnunk, hogy elveszítjük őt. Noel az első gyermek Romániában, aki számára elkezdődött az adománygyűjtés a Zolgensmára, és senki sem gondolta, hogy elő lehet teremteni több mint 2 millió dollárt. Ti, emberek, megmentettétek Noelt, amiért örökké hálás leszek nektek” — áll Fodor Hilda bejegyzésében.

Az édesanya rendszeresen beszámol Noel állapotáról, és lelkesen kampányol más, SMA-1-ben szenvedő gyermekek támogatásáért is. „Nagyon örülök, hogy Ayannak már csak néhány napja van hátra a Zolgensma beadásáig. Teljes szívemből remélem, hogy Ştefănel is a lehető leghamarabb követi őt, viszont előtte még hosszú út áll. A szükséges 2,1 millió dollárból eddig 1,07 millió gyűlt össze, amihez még hozzá kell adni a kórházi költségeket. Tudom, hogy az emberek képesek a csodára, és meggyőződésem, hogy Ştefănel számára is hamarosan összegyűl a szükséges pénzösszeg” — fogalmazott Hilda.

Amennyiben banki átutalással támogatná a kisfiút, az alábbi bankszámlaszámok valamelyikére utalva teheti meg: RON: RO33BTRLRONCRT0532233601, EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601, USD: RO84BTRLUSDCRT0532233601. További információt a támogatásokkal kapcsolatban az Uniţi pentru Ştefan – SMA1 csoport közlemények rovatában találnak.

Kallós András

Újabb gyűjtés indult, most Ştefănelnek segítenek
A hatalmas összefogás az idei évben is megmutatkozik. Noel és Alessia egykori segítői jelenleg a nagyváradi Ştefănel számára gyűjtik az adományokat, aki szintén SMA-1 betegségben szenved.
Hazaérkezett Noel
Az elmúlt fél év meghatározó időszak volt az érkörtvélyesi Ölyüs Noel és családja számára.
Nagyon sokat fejlődött a kicsi Noel
Két hónapja már, hogy az érkörtvélyesi Ölyüs Noel átesett a Zolgensma kezelésen. A család jelenleg Budapesten tartózkodik, Noel állapotáról édesanyja, Hilda számolt be szerkesztőségünknek, aki elmondta, hogy Noel sokat fejlődött, állapota napról napra egyre jobb.
Cookie