×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Nicolae Ciucă: a kormány minden intézkedése a kiszámíthatóságot, a stabilitást és Románia fejlődését lesz hivatott szolgálni

2021.11.25 - 11:50
Megosztás:
Nicolae Ciucă: a kormány minden intézkedése a kiszámíthatóságot, a stabilitást és Románia fejlődését lesz hivatott szolgálni
Fotó: Agerpres
Az új kormány minden intézkedése a kiszámíthatóságot, a stabilitást és Románia fejlődését lesz hivatott szolgálni - jelentette ki Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök a parlament két házának együttes ülésén.

A törvényhozók a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alkotta kormány beiktatásáról szavaznak csütörtöki ülésükön.

Felszólalásában Ciucă rámutatott, miniszter kollégáival mindent megtesznek majd az ország gazdasági, társadalmi és egészségügyi helyzetének javítása érdekében.

Mint kiemelte, a koalíciót alkotó pártok félretették mindazt, ami elválasztja őket, inkább arra fókuszáltak, ami összekötheti őket. "Megértettük, hogy a románok érdeke fölötte áll minden büszkeségnek és politikai ellenszenvnek" - fogalmazott Ciucă, hozzátéve, az általa vezetett kabinetnek eltökélt szándéka gyakorlatba ültetni a kormányprogramot, amely biztosítékot jelent a stabilitásra, arra, hogy az ország dolgai visszatérhetnek a normális kerékvágásba.

A kijelölt kormányfő hangsúlyozta, kormánya kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a beruházásokra, a történelmi régiókat összekapcsoló infrastruktúra kiépítésére, valamint "Románia kiegyensúlyozott fejlesztésére".

Beszélt az országos helyreállítási tervről (PNRR) is, amely, mint mondta, célkitűzéseik megvalósításának alappillérét képezi. Hangsúlyozta továbbá a közszolgáltatások digitalizációjának, valamint a családok támogatásának fontosságát, és az egészségügyi rendszer megerősítését ígérte.

Kormánya fenntartja az egységes adókulcsot és ellenzi az adóemelést - mondta még Nicolae Ciucă. AGERPRES

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.
Ciucă: késésben vagyunk a PNRR végrehajtásának kereteit meghatározó sürgősségi rendelet kidolgozásával
A pénteki kormányülés elején Nicolea Ciucă kormányfő felhívta a miniszterek figyelmét, hogy a kabinet késésben van az országos helyreállítási terv (PNRR) végrehajtásának kereteit meghatározó sürgősségi rendelet kidolgozásával, és hangsúlyozta, hogy a rendeletet a lehető leghamarabb jóvá kell hagyni.
Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét
Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.
Cookie