×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Nézzék meg a fiatal művészek alkotásait!

2021.07.28 - 10:00
Megosztás:
Nézzék meg a fiatal  művészek alkotásait!
Folytatódik az Aurel Popp Művészeti Líceum és a szatmárnémeti Shopping City közötti jó együttműködés, melynek keretében újabb kiállítás nyílt a plázában a diákok alkotásaiból.

A szatmárnémeti Shopping Cityben a művészeti líceum diákjainak immár harmadik tárlata nyílt meg, mely igencsak népszerű a szatmáriak körében. Az Aurel Popp Művészei Líceum végzőseinek alkotásaiból nyílt kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a pláza szolgáltatások zónájában található kiállítóhelyiségében. Az alkotások között olajfestmények, vászonakvarellek, műtermi grafikák, papíralapú ceruzarajzok, színes ceruzarajzok, pasztellrajzok és szénrajzok tekinthetők meg naponta 10 és 22 óra között.
Nichita-Sulyok Julianna, az Aurel Popp Művészeti Líceum igazgatónője megkeresésünkre elmondta, hogy partnerkapcsolatban állnak a bevásárlóközponttal, ahol folyamatosan biztosítják diákjaik számára a kiállítási lehetőséget. „Örülünk ennek a lehetőségnek, mert a diákok alkotásai még nem állíthatók ki múzeumokban, viszont a bevásárlóközpont kiváló színhely a diákok számára a bemutatkozásra, ahol széles közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat” — fogalmazott az igazgatónő, aki rávilágított, hogy a mostani kiállítás keretében az idei végzősök összes munkája megtekinthető, amiket kiegészítettek 1–2 korábban végzett diák alkotásaival. „Örülök, hogy ennek a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően nyáron is vannak tevékenységeink, nem állt le az élet a líceumunkban a nyári vakáció idején sem” — összegzett Nichita-Sulyok Julianna.

Sógor Beáta

 

Aurel Popp Művészeti Líceum  XII. B osztály  Zene- és képzőművészeti szak
Mottó: „Az a fontos, hogy érezz, szeress, remélj, remegj, élj. Elsősorban ember légy, s csak azután művész.” - Auguste Rodin
Álmodjatok, és dolgozzatok annak beteljesítésén!
Tegnap délelőtt az Aurel Popp Művészeti Líceum két nyolcadik osztályának diákjai életük egy fontos állomásához érkeztek, véget értek az általános iskolai évek. A szűk körben megtartott évzárón Nichita-Sulyok Julianna igazgatónő román és magyar nyelven is köszöntötte a ballagókat, hozzátartozókat, pedagógusokat.
Cookie