×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
4 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Szatmárnémeti

Népszokás maradt a sorban állás

2022.11.23 - 11:45
Megosztás:
Népszokás maradt a sorban állás
Sehogy nem akar működni az ügyfélfogadás Romániában. Az online olyan, hogy van is, meg nincs is, a személyest fenntartani pedig túl költséges a szolgáltatóknak ahhoz, hogy az igényekhez mérjék.

Nemhogy rövidülnének, nyúlnak a sorok az Electrica Furnizare szatmárnémeti új irodája előtt, hiába fogadják az ügyfeleket az ebben lévő összes ablaknál, napról napra többen állnak sorba az ajtó előtt az utcán.
A szolgáltató arra a kérdésre, hogy miért nem oldja meg a sorban állás problémáját, széttárja a kezét és az online ügyintézés, meg az online időpont-foglalás lehetőségét emlegeti. Az ügyfél ehhez képest egy rosszul működő online ügyintézési rendszerre panaszkodik, amelyen keresztül vagy nem lehet azt a problémát elintézni ami miatt az iroda elé kényszerül a sort szaporítani, vagy nem ért az internethez, illetve nincs se számítógépe, se laptopja, se táblagépe, sem okostelefonja amelyen keresztül elérné az online ügyintézőt.

A GDP-vel mi lesz?

Törvény sincs, amelyik kimondaná, hogy például minden ezredik szerződéses ügyfél után egy ügyfélablak üzemeltetendő és hatóság sincs, akihez az idejüket pazarlók fordulhatnának. A fogyasztóvédelemnél lehet panaszt tenni, de egy szerdán őszintén nyilatkozó kollégájuk szerint nem igazán tudnak mit csinálni az ügyfélablakon spóroló szolgáltatóval. Az energetikai felügyeletnél (ANRE) esetleg lehet panaszt tenni, de ez a hatóság is sokkal inkább az árképzés okozta problémákkal van elfoglalva, mintsem azzal ki mennyit áll sorban és pazarolja a délelőttjét ahelyett hogy dolgozna és termelné az ország jövője szempontjából oly lényeges GDP-t!

Princz Csaba

 

Cookie