×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Vidék

Nemzetközi környezetvédelmi nap: csapatmunkával a zöld jövőért

2021.06.08 - 11:04
Megosztás:
Nemzetközi környezetvédelmi nap: csapatmunkával a zöld jövőért
Színes programokkal és hasznos foglalkozásokkal ünnepelték a nemzetközi környezetvédelmi napot Egriben: az Élet Fája Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében zajló tevékenységeken az egri Csűry Bálint Általános Iskola tanulói vettek részt.

Az ökohagyományok művészete program keretén belül az egri Csűry Bálint Általános Iskola apraja és nagyja, karöltve az Élet Fája Egyesület tagjaival és az önkormányzat támogatásával egy nagyszabású rendezvény keretében ünnepelte a nemzetközi környezetvédelmi napot. A rendezvény igehirdetéssel kezdődött, amelynek végeztével az ifjak egy-egy szál, papírból készített virággal lepték meg a gyülekezet tagjait. A szervezők ezúttal is gondoskodtak meglepetésről. A programok elkezdése előtt fehér galambokat röptettek, amelyeket csodálattal néztek úgy a kicsik, mint a nagyok, ezt követően pedig az egri néptánccsoport tartott színvonalas bemutatót.
A hagyományos szakmák mesterei a diákok közreműködésével, csapatban dolgozva újrahasznosítható és természetes anyagokból különböző tárgyakat alkottak, elsajátítva ezáltal a hagyományos mesterségek alapjait: Boka Ildikó vezetésével kosarat fontak papírból, Vasvári Ilonával hideg préselési technikával gyógynövényekből teakeverékeket készítettek, Istvánfi Géza mesterrel kerámiaagyagból alkottak különböző tárgyakat, hulladék fából játékokat készítettek Christian Daniela vezetésével, Ungvári Erzsébettel és Oláh Annamáriával textilhulladékból similabdákat készíthettek az érdeklődők, Pop Mónikával a mohával díszített képrámák elkészítéséről tanulhattak, Lőrincz Szejke Judittól a gyapjúfonalakból készített ékszerekről és azok elkészítéséről tudhattak meg többet, Lévai József irányításával bőrhulladékból táskákat, valamint Bajnai Melinda útmutatásai alapján textilhulladékból bébidekorációkat készíthettek.
A szervezők minden egyes munkát kiértékeltek, és minden kis alkotót megjutalmaztak oklevelekkel és különböző sportfelszerelésekkel, valamint ínycsiklandó fagylalttal. Az Élet Fája Egyesület egy PET-palack- és alumíniumdoboz-préselőt ajándékozott az egri Csűry Bálint Általános Iskolának.
Az egyesület ismét egy emlékezetes programot tudhat maga mögött, hiszen csapatszellemben munkálkodva a résztvevők bebizonyították, hogy mindannyian lehetünk a változás egy zöld és élhetőbb jövőért. Abban reménykednek, hogy a programokon elsajátított új képességeket a jövőben is előszeretettel alkalmazzák majd a résztvevők.


Kallós András

 

A kreativitásból nem volt hiány Ombodon
Virágkarnevállal és faültetéssel ünnepelték meg szombat délután az ombodi Soltész János Általános Iskolában a biodiverzitás nemzetközi napját és az európai nemzeti parkok napját.
Tulipánt mindenkinek!
Anyák napja, illetve ortodox húsvét alkalmából az Élet Fája Egyesület tagjai és önkéntesei virággal és apró figyelmességgel lepték meg a vetési ,,Sf. Nectarie” és a szatmárpálfalvai ,,Casa bunicilor” idős otthonokban élőket.
Vajon fog-e tanulni ebből az emberiség?
Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója figyelmeztetésnek tartja a világjárványt, meglátása szerint az embereknek meg kellene tanulniuk észszerűen élni.
Cookie