×
2022. 05 27.
Péntek
Hella
26 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Nem volt senki veszélyben az iskolában

2022.01.17 - 12:56
Megosztás:
Nem volt senki veszélyben az iskolában
Hétfő reggel a megyeközpontbeli Rákóczi Ferenc Általános Iskola közössége nem mindennapi helyzettel találkozott: az utcán levő központi biztosítótábla, mely bejuttatja a villanyáramot az épületbe kigyulladt, emiatt megszűnt az épület áramellátása.

 Az Electrica Rt. munkatársai jelenleg is dolgoznak a hibaelhárításon, s reményeik szerint két órán belül megoldódik a probléma, mondta el megkeresésünkre az intézmény igazgatója, Gnándt Zoltán. „Nem voltak veszélyben sem a diákok, sem a pedagógusok, és megijedve sem. Intézményi szinten felkészültünk az iskola esetleges evakuálására is, de erre nem volt szükség, hiszen nem állt fent annak a veszélye, hogy az iskolában is tűz keletkezne. Az iskola fűtését kb 10.30-ig tudtuk volna megoldani, ám áramellátás az nem lehetett volna biztosítani, így már reggel hívtuk a szülőket, akik hazavitték a gyerekeket, és nagyjából 11 órától online tanításra álltak át, így nem vesztettük el a napot” — fogalmazott az igazgató, aki megjegyezte, azzal köszöntek el a gyerekektől, hogy kedd reggel már az iskolában találkoznak.

Carl Orff Carmina Buranajával megkezdődtek az idei városnapok
Jól mutatja, hogy mennyire szükség volt egy össznépi szabadtéri rendezvényre, hogy már a nulladik napon sokan érkeztek a szatmárnémeti új főtéri nagyszínpad elé, amely a városnapi nyitóünnepségnek adott otthont. Erős, de langyos szél fújt délután a főtéren, ami szellővé csendesedett a kezdésre.
Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Cookie