×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Nem volt senki veszélyben az iskolában

2022.01.17 - 12:56
Megosztás:
Nem volt senki veszélyben az iskolában
Hétfő reggel a megyeközpontbeli Rákóczi Ferenc Általános Iskola közössége nem mindennapi helyzettel találkozott: az utcán levő központi biztosítótábla, mely bejuttatja a villanyáramot az épületbe kigyulladt, emiatt megszűnt az épület áramellátása.

 Az Electrica Rt. munkatársai jelenleg is dolgoznak a hibaelhárításon, s reményeik szerint két órán belül megoldódik a probléma, mondta el megkeresésünkre az intézmény igazgatója, Gnándt Zoltán. „Nem voltak veszélyben sem a diákok, sem a pedagógusok, és megijedve sem. Intézményi szinten felkészültünk az iskola esetleges evakuálására is, de erre nem volt szükség, hiszen nem állt fent annak a veszélye, hogy az iskolában is tűz keletkezne. Az iskola fűtését kb 10.30-ig tudtuk volna megoldani, ám áramellátás az nem lehetett volna biztosítani, így már reggel hívtuk a szülőket, akik hazavitték a gyerekeket, és nagyjából 11 órától online tanításra álltak át, így nem vesztettük el a napot” — fogalmazott az igazgató, aki megjegyezte, azzal köszöntek el a gyerekektől, hogy kedd reggel már az iskolában találkoznak.

Áramszünetek kedden, Sárközújlakon
Átfogó hálózatfejlesztési munkálatokat végez Sárközújlakon az Electrica Distribuţie, sok címen lesz ott nyolc órás áramkimaradás június 6-án.
Kullancsirtás: a kiskerteket is ajánlott permetezni
A kullancs- és lárvairtással megbízott szakemberek hétfő este el fogják kezdeni a megyeközpontbeli Szamos-parton és a zöldövezetekben, parkokban a földi permetezést, tájékoztat közösségi oldalán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.
A héten még jár a jóváírás adóbefizetéskor
Amiket a háború és az energiaválság sem változtatott meg a helyi adók terén: maradnak a szokásos jóváírások. Ami megváltozott: sokkal egyszerűbb online hozzáférést szerezni és online befizetni.