×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Nem változtak a Görögországba való beutazás feltételei

2021.07.01 - 15:38
Megosztás:
Nem változtak a Görögországba való beutazás feltételei
Nem változnak a Görögországba való beutazás feltételei, csak szúrópróbaszerűen tesztelik a közúti határátkelőknél a turistákat, ahogyan az a görög turisztikai minisztérium honlapján is szerepel - közölte a román külügy.

A szaktárca tájékoztatása szerint egy fordítási hiba miatt terjedt el az a hír, miszerint koronavírus-tesztelésnek vetnek alá minden román állampolgárt, aki a közúti határátkelőknél lép Görögország területére. A Románia athéni nagykövetségének dolgozó fordító kihagyta a görög Hivatalos Közlönyben megjelent szabályokból annak a megjegyzésnek a lefordítását, amelynek értelmében a görög hatóságok által megszabott algoritmus szerint zajlik a tesztelés a határátkelőknél, így a tájékoztatásból az szűrődött le - tévesen -, hogy mindenkit tesztelnek, aki a közúti átkelőkön keresztül érkezik az országba.

Az incidens nyomán Bogdan Aurescu külügyminiszter elrendelte az érintett fordítóval való munkaviszony megszüntetését, továbbá a diplomáciai képviselet azon alkalmazottainak szankcionálását, akik jóváhagyták ezeket az információkat.

A Görögországba való beutazás feltételeiről a román külügyminisztérium weboldalán (mae.ro), valamint a görög turisztikai minisztérium honlapján (travel.gov.gr) található részletes tájékoztatás.
AGERPRES

Szatmárnémeti: két hétig ezek a szabályok
Nem „zár be” teljesen a megyeközpont, az új szabályok értelmében létszámkorlátozással ugyan, de működhetnek a mozik, a színház, a filharmónia, a vendéglők belterei és teraszai, de csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők számára, gyermekek esetében pedig negatív tesztet kell bemutatni.
GCS: 4478 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 4478 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 46 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Ami biztos: Szatmárnémeti bevörösödött
Két kormányhatározat között vörösödött be Szatmárnémeti — a fertőzöttségi indexe 3,11 ezrelékre emelkedett —, s emiatt még nem lehet tudni, pontosan milyen korlátozások is lépnek majd életbe péntekről szombatra virradó éjszaka éjfélkor.
Cookie