×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Nem tartja lehetségesnek az energiaárak befagyasztását Florin Cîţu kormányfő

2021.09.10 - 12:26
Megosztás:
Nem tartja lehetségesnek az energiaárak befagyasztását Florin Cîţu kormányfő
Az Európai Unió szabályai miatt nem tartja lehetségesnek az energiaárak befagyasztását a miniszterelnök.

Florin Cîţu erről iaşi-i sajtótájékoztatóján beszélt pénteken, a Szociáldemokrata Párt (PSD) javaslatára reagálva.

A miniszterelnök elmondta, a kormány intézkedni fog annak érdekében, hogy az elektromos áram és a földgáz drágulása ne érintse jelentős mértékben a lakosságot.

'Az árak befagyasztása bonyolultabb kérdés. Liberális gazdaságunk van. Nem hinném, hogy az Európai Unió tagjaként ezt megtehetjük. Minden lehetséges megoldást fontolóra veszünk annak érdekében, hogy a románok ezen a télen ne szenvedjenek a magas számlák miatt' - jelentette ki Cîţu.

A miniszterelnök pénteken a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Iaşi megyei szervezetének mutatja be az elnökjelölti programját. AGERPRES

Cîţu: a PNL azt kéri Cioloştól, hogy tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral a kormánytöbbség kialakításáról
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt kéri Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnöktől, hogy előbb tárgyaljon a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség kialakításáról - nyilatkozta pénteken Florin Cîţu.
Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt
Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.
Az áram, a földgáz és az étolaj drágult a legnagyobb mértékben az elmúlt egy évben
Az áram, a földgáz és az étolaj drágult a legnagyobb mértékben az elmúlt egy évben, az összes termék és szolgáltatás közül mindössze a hőenergia ára csökkent - derül ki az Országos Statisztikai Intézet kedden közzétett adataiból.
Cookie