×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Belföld

Nem született döntés a koalícióban a választások összevonásáról, hétfőn tovább egyeztetnek

2024.02.09 - 08:05
Megosztás:
Nem született döntés a koalícióban a választások összevonásáról, hétfőn tovább egyeztetnek
Nem jutottak dűlőre a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetői csütörtöki ülésükön a választások összevonásával kapcsolatban - értesült az AGERPRES politikai forrásokból.

A 2024-es választások menetrendjéről és a választások egy részének esetleges összevonásáról szóló egyeztetések hétfőn folytatódnak tovább a kormánykoalícióban.

Az egyik mérlegelt változat az európai parlamenti és az önkormányzati választások összevonása, amelyről már több uniós tagállamban megszületett a döntés.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă múlt héten úgy nyilatkozott a Prima TV-nek, hogy az EP-választások és a helyhatósági választások összevonása növelné a választási részvételt.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu múlt szerdán kijelentette: az a biztos, hogy június 9-én európai parlamenti választások lesznek Romániában, és alakulatának frakciói egyelőre nem szavaznak meg a választások összevonásával vagy elhalasztásával kapcsolatos tervezeteket. Azt is megjegyezte, hogy egyelőre semmiféle forgatókönyv nem létezik ezzel kapcsolatban. Közlése szerint a PSD országos politikai tanácsának ülésén csak az merült fel: a választások összevonása esetén mielőbb rögzítsék a választások menetrendjét, hogy a parlamenti többség időben szavazhasson a szükséges jogszabályokról.

Híreszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!