×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
12 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Nem regisztráltak új fertőzöttet a megyében

2021.06.10 - 19:25
Megosztás:
Nem regisztráltak új fertőzöttet a megyében
Június 10-én a megyei közegészségügyi igazgatóság adatainak értelmében Szatmár megyében változatlanul 12 977 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, ugyanis az elmúlt 24 órában nem igazoltak egyetlenegy új megbetegedést sem, míg az újratesztelt páciensek közül egynek lett ismét pozitív a teszteredménye.

A megye egészségügyi intézményei közül továbbra is csak kettőben ápolnak koronavírus-fertőzötteket: 5 pácienst a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, 2 pácienst pedig a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán. A gyógyultak száma változatlanul 12 587, és az elhunytaké is 365 maradt, hiszen az elmúlt napon sem veszítette senki életét a fertőzés szövődményeinek következtében. Házi vagy intézményes karanténban az előző naphoz viszonyítva szintén jelentősen kevesebben, 450-en vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik) kétszer többen, 18-an. Az elmúlt 24 órában megyeszerte 581-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, s ezzel az oltáskampány keretében a közegészségügyi igazgatóság számításai szerint már 79 864 személyt immunizáltak, helyi reakciós mellékhatások pedig továbbra is csak 14 esetben fordultak elő. Az elvégzett tesztek száma 103 556, vagyis az előző adatközlés óta 249 mintát elemeztek. Az elmúlt 24 órában is volt forgalom a Szatmár megyei határátkelőknél: 2199 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük 47 személynek kellett karanténba vonulnia.

Már csak 8 fertőzöttet  ápolnak kórházban
A közegészségügyi igazgatóság adatainak értelmében június 14-én Szatmár megyében 12 981 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan — ami azt jelenti, hogy az előző adatközlés óta 3 új esetet regisztráltak, az újratesztelt páciensnek közül pedig egynek lett ismét pozitív a teszteredménye.
GCS: 50 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 50 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 12.076 koronavírustesztet végeztek - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Tizedezrelékesek a járványadatok Szatmárban
Számtöredékek csak a járványadatok Szatmár megyében, ám ezzel együtt az oltási kampány is igencsak lassulni látszik — persze nagyon nem mindegy az sem, hogy a hivatalos vagy a valóban itthon élő lakosság számához viszonyítjuk a beoltottak számát.
Cookie