×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
4 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Szatmárnémeti

Nem működnek a határátkelők

2022.08.22 - 19:28
Megosztás:
Nem működnek a határátkelők
A magyarországi határrendészet számítógépes rendszerének meghibásodása miatt hétfőn délután 18 órától nem működik a Pete – Csengersima, sem a Csanálos – Vállaj határátkelő.

A hatóságok az utazók, járművek okmányainak ellenőrzése és rendszerbe bevezetése nélkül sem a Magyarországról való ki, sem az oda belépést nem engedélyezik.
„Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében, Békés megyében, Csongrád-Csanád megyében és Bács-Kiskun megyében a közúti határátkelőhelyeken 2022. augusztus 22-én 16 óra 20 perctől kezdődően szakaszosan informatikai rendszer probléma jelentkezett. Ezeken a határátkelőhelyen a várakozási idő megnövekedésével kell számolni. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán” – olvasható a police.hu.-n is. SZFÚ

Órákon át állt a forgalom a máramarosszigeti határátkelőnél az ukrán áramszünet miatt
Órákon át szünetelt a határforgalom csütörtök este Máramarosszigetnél az ukrán oldalon fellépő áramszünet miatt.
Feltartóztatott használt ruhás kamion
Nem engedtek be az országba vasárnap egy több mint 3 tonnás használtruha-szállítmányt, mert a hatóságok úgy ítélték meg, hogy azok nem viselésre alkalmas holmik, hanem hulladék.
Majd' 35 ezren léptek ki az országból egy nap alatt
Szombat reggeltől vasárnap reggelig 34 400 utazó és 10 455 jármú lépett ki Románia területéről a Szatmár megyei határátkelőknél — a hatalmas forgalmat nemcsak ezek a számok jegyzik, hanem a több mint százperces várakozási idők is, ugyanis adott pillanatban mind a petei, mind a csanálosi átkelőnél 180 percet kellett várniuk a kilépőknek.
Cookie