×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Nem kockáztatnak: zárva marad a strand

2020.07.28 - 12:32
Megosztás:
 • Nem kockáztatnak: zárva marad a strand
  Augusztus elejére ígért választ a működtető azzal kapcsolatban, hogy lehet-e idén nyáron pihenni a nagykárolyi strandon. A strand működtetőjével egyeztetett az ügyben Kovács Jenő polgármester kedden a délelőtti órákban.

  „Több fontos egyeztetés során latolgattuk a strand nyitására vonatkozó lehetőségeket és esélyeket a létesítmény működtetőjével. Természetesen nem hagyhattuk figyelmen kívül a koronavírus terjedésével kapcsolatos aktuális adatokat sem. Mivel azt tapasztaltuk, hogy a COVID-19 fertőzöttjeinek a száma az utóbbi időszakban jócskán megemelkedett az ország több északkeleti megyéjében, arra a következtetésre jutottunk, hogy mégsem támogatjuk a strandnyitást, a korábban tervezett augusztus 1-jei időponttól kezdve sem. Annak ellenére kockázatosnak tartjuk a strand nyitását, hogy Nagykárolyban és Szatmár megyében minimális az esetszám. Attól tartunk, hogy ha kinyit a strand, az olyan személyeket is vonz majd, akik esetleg tudtukon kívül is vírushordozók és önkéntelenül is terjeszthetik azt a városunkban. Nem csak a helyiek látogatják a nyári időszakban a strandot, sokan érkeznek Kolozs, Szilágy, Máramaros, Bihar és Beszterce megyékből is. Mivel augusztustól már úgyis lecsengőben van a strandidőszak, inkább a kevesebb kockázattal járó döntést hoztuk meg. Megértem, hogy nagyon sok nagykárolyi nem tudott elutazni nyaralni a kialakult helyzet okán és hogy szerettek volna legalább a strandon lazítani, ezért ez a döntés kényelmetlenül érinti őket, de remélem, megértik és elfogadják határozatunkat.

  Azt mondom, várjunk inkább egy évet, amikor a megfelelő biztonsági elvárások teljesítésével nyugodtan nyithat a strand, és önfeledten szórakozhatnak a kilátogatók. Addig remélem a koronavírustól is megszabadulunk”- mondta Kovács Jenő polgármester.

  „Nagyon komoly előkészületeket tettünk annak érdekében, hogy augusztus elsejétől kinyithassunk. Ahogy a polgármester úr is elmondta, tanulmányoztuk a koronavírus terjedését ismertető adatokat is és mi is azon az állásponton vagyunk, hogy kockázatos lenne a nyitás. Korábban is elmondtuk, nekünk a legfontosabb a hozzánk ellátogatók biztonsága, a nagykárolyiaké pedig különösképpen. Köszönjük szépen a megértésüket és a támogatásukat és bízunk benne, hogy a 2021-es szezonban találkozhatunk. Fontos terveink vannak a jövőre nézve, ezért reméljük, hogy mindannyian egészségben találkozhatunk, hogy együtt élvezzük a nagykárolyi strand által kínált élményeket”- mondta Joy strand működtetésével megbízott cég képviselője.

  Cookie