×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

Nem kell lebontani a robbanásban megsérült tömbházat

2022.05.12 - 15:00
Megosztás:
Nem kell lebontani a robbanásban megsérült tömbházat
Jó hírrel örvendeztette meg a statikai szakértő azon nagykárolyiakat, akik a február 27-én, gázrobbanásban megsérült tömbházban lakással rendelkeznek.

Elkészült a szakvélemény, melynek eredményeképpen kiderült, hogy nem kell lebontani a robbanásban súlyosan megsérült épületet, hiszen van mód a helyreállítására. A hivatalos okmányt a napokban el is juttatták az érintett lakosoknak.
A szakvéleményből kiderül, hogy a harmadik és negyedik emeleti lakások betonszerkezetét kell újraönteni, illetve a negyedik emelet födémrészét is, teljes egészében. Ugyanakkor az épület strukturális alapját meg kell szilárdítani, hogy garantálni tudják a tömbházban élők biztonságát. 

Az Avram Iancu téren található tömbház jövőjét eldöntő szakvélemény elkészítésének költségeit teljes egészében az önkormányzat fizette. Ezenkívül a városháza vezetősége vállalta, hogy elkészítteti egy független szakértői céggel azt a szakvéleményt is, amely a gázrobbanás okaira derít majd fényt. A robbanásban megsemmisült és lakhatatlanná vált lakások tulajdonosai számára pedig felajánlotta a városvezetés, hogy meghatározott ideig fizeti az albérleti költségeik egy részét.
A lakóknak kell viszont állniuk a tömbház helyreállításának költségeit, hiszen nem önkormányzati, hanem magántulajdonról van szó. Ehhez segítségre van szükségük, így a lakosok összefogtak, s együttműködve az Inimi deschise spre mănuţe întinse Egyesülettel az alábbi bankszámlaszámon várják a felajánlásokat. A RO66BTRLRONCRT0457746901 számlaszám tulajdonosa az egyesület, utaláskor pedig kérik odaírni, hogy a robbanás károsultjai számára érkezik a felajánlás. SZFÚ

Cookie