×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Nem kell kötelezővé tenni az oltási igazolványt a templomokban; ebben mindenki egyetért

2021.12.04 - 08:16
Megosztás:
Nem kell kötelezővé tenni az oltási igazolványt a templomokban; ebben mindenki egyetért
Az illetékesek egyöntetűen egyetértenek abban, hogy nem kell kötelezővé tenni az oltási igazolványt a templomokban - jelentette ki péntek este az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila hangsúlyozta, továbbra is foglalkoznak a Covid-igazolvány bevezetését előíró törvénytervezettel, keresik azt a változatot, amelyet majd elfogadhat a parlament és alkalmazni lehet, "amikor a járványhelyzet megköveteli".

A tárcavezető leszögezte, abban mindenki egyetért, hogy a templomi szertartásokon nem kell kötelezővé tenni a Covid-igazolványt. Az egyházaknak oktató-nevelő szerepük is van, és azáltal, hogy a szabályok betartására biztatják a híveket, hozzájárulhatnak a járvány ellenőrzés alatt tartásához - érvelt Rafila. AGERPRES

Íme, nagy az Isten! — hálaadás Patóházán
,,Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és a ti útjaitok nem az én útjaim” — hálaadó istentiszteletet tartottak Patóházán a majd' 130 éves református templom külső felújításáért, ahol idén negyedik alkalommal került sor a Patóházi Magyar Napok rendezvényre.
Egész Erdély ünnepe lesz
A Kolozsvári Magyar Napok keretében, augusztus 13-án, szombaton áldják meg a kincses város főterén álló, felújított Szent Mihály-plébániatemplomot — jelentették be az illetékesek.
Befejeződtek a két éve tartó belső felújítási munkák a tasnádi római katolikus templomban
„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző” — a tasnádi egyházközség élő hittel ragaszkodik istenházához és hitéhez, és ez az aktív hozzáállás szükséges a jövőben is, hogy a templom ne múzeum legyen.
Cookie