×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
27 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Szatmárnémeti

Nem indult a római repülőjárat

2021.07.18 - 18:04
Megosztás:
Nem indult a római  repülőjárat
Nagyon sokan fogadták kitörő örömmel a már évtizedek óta megfogalmazott igényre érkezett választ: menetrend szerinti repülőjárat köti össze Szatmárnémetit és Rómát — ám a július17–re már hetekkel korábban beharangozott start elmaradt.

Nagyon is objektív okok miatt. „Az olaszországi időjárási viszonyok nem tették lehetővé, hogy a Wizz Air légitársaság gépe felszálljon a római Fiumicino reptérről. Tudomásunk szerint sok más járatot is töröltek, nem csak a Szatmárnémetit, illetve a Rómába érkezőket átirányították más repterekre. Tudom, hogy sokak számára nagy csalódás volt a járattörlés — de az időjárási viszonyokkal nem lehet ujjat húzni, és azokat előre sem lehet látni. A pórul járt utasok három kárpótlási opció közül választhattak: vagy visszakapták a jegy árát; vagy átütemezték a jegyüket egy másik, az utas által tetszőlegesen kiválasztott dátumra, vagy (akinek mindenképp szombaton kellett Rómába jutnia) a kolozsvári reptérről induló járatra tették át.” – magyarázta megkeresésünkre Mihai Pătraşcu, a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér igazgatója, hozzátéve azt is: „Biztos vagyok benne, hogy a balul sikerült start ellenére a járatokkal nem lesz gond, kedden, július 20–án a menetrend szerint érkezik, illetve indul vissza Rómába a gép. Arra kérek mindenkit: ez az emberi tényezőktől független incidens  ne vegye el senkinek a kedvét az utazástól — annál is inkább, mivel a római járatra jegyek már 25 eurótól (Wizz Air-klubtagoknak már 15 eurós ártól) kezdődően vásárolhatók (több pénzbe kerül elutazni Kolozsvárra). De érdemes figyelni az akciókat is, ugyanis sok júliusi és augusztusi dátumon a Szatmárnémetiből induló járatokra mindössze 69 lejbe kerül egy jegy.”
Szatmárnémetiből az olasz fővárosba szombati és keddi napon indulnak a menetrend szerinti járatok: felszállás Rómából (Fiumicino) 11.35-kor, érkezés Szatmárnémetibe 14.30-kor; indulás Szatmárnémetiből 15.05-kor, érkezés Rómába (Fiumicino) 16.05-kor.

Szünetelni fog az ivóvíz-szolgáltatás!
Három fővezeték találkozik abban a vízaknában, amit a harmadik szatmárnémeti híd építése miatt most költöztetnie kell az Apaservnek. Nyolc településen nem lesz víz szerda estétől, csütörtök délig.
Mélygarázs: bevétel, vagy közszolgálat?
Lesz némi bevétele is a szatmárnémeti közkasszának abból, hogy magáncég üzemelteti majd a tervezett föld alatti parkolót, de az ellenzéki tanácsosok még több bevételt szeretnének ebből.
Határon átnyúló, egyedülálló fejlesztések a szatmárnémeti reptéren
Régi vágya valósult meg a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérnek.
Cookie