×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Nem aszfaltoznak a 19-esen

2021.04.07 - 09:00
Megosztás:
Nem aszfaltoznak a 19-esen
Fotó: facebook.com/pentrusatumare
Március végére ígérte Adrian Cozma parlamenti képviselő (PNL), hogy lezárul a Sárközújlak és Avasújváros közötti útszakasz javítására kiírt licit. Már kellene hogy dolgozzanak, de semmi.

Április elején, pár nappal a beígért határidő lejárta után szaván akartuk fogni Adrian Cozma parlamenti képviselőt (PNL), aki egy február végi hivatali Facebook-bejegyzésében azt ígérte, hogy az országos útkezelővel folytatott „nagyon jó” beszélgetés nyomán március végére lezárulhat a licit, amire szükség van a Sárközújlak és Avasújváros közötti 19-es számú országút hírhedten rossz szakaszának az aszfaltozásához. A két település között valóban nagyon rossz állapotban van az út hónapok óta; akinek Máramarosban vagy még keletebbre van dolga, inkább Szinérváralja felé kerül.

Nincs információ

Sajnos nem sikerült szaván fogni Cozmát. Szerkesztőségünk egyik munkatársa csütörtökön hívta fel a képviselőt, hogy milyen dátummal jelentheti be lapunk a munkakezdést, de Cozma a beszélgetés során csak annyit mondott, hogy utána fog nézni, és vissza fogja hívni munkatársunkat. Nem hívta azóta sem.

Felmart aszfalt

Tegnap Piricsi Arthur sárközújlaki polgármestert hívtuk fel, hogy kint vannak-e már a város határában a munkagépek, de azt mondta, őt még nem keresték meg, hogy biztosítson ideiglenes telephelyet a munkagépek számára, vagy hogy legalább értesítsék, hogy elkezdték a munkát.

Jobb hírt kapott viszont lapunk Avasfelsőfaluból, ahol a régi, meggödrösödött aszfaltréteget felszedték, pár napja az ez alatt lévő betonrétegen járnak az autók. Ebből arra lehetett következtetni, hogy valóban tartotta a szavát Adrian Cozma, és napok kérdése, hogy kezdődjön az aszfaltozás Avasújváros felől, ám a község polgármestere hamar visszavette a lendületet. Majláth Gábor szerint nincs a végére járva az ügynek, mert az aszfaltréteg tényleg fel van marva az úttestről, de híre-hamva sincs a következő csapatnak, amelyik aszfaltozna. Ő sem kapott semmilyen értesítőt, hogy az általa vezetett község egyik falujában aszfaltozni fognak, és nem látta a terveket sem. Aszfaltozáshoz nem kellenek komoly tervek, ez való igaz, ám Majláth szerint itt lenne az ideje véglegesíteni az Újváros központjában lévő ideiglenes körforgalmat, és ezt megtenni nincs jobb alkalom, mint a most várt aszfaltozás. A polgármester arra kapott ígéretet, hogy a körforgalom-építés benne lesz a tervekben, amiket az aszfaltozáshoz készítenek, de ez egyelőre még várat magára.

Romlik az alap

Sürgős lenne az aszfaltozás, tette még hozzá Majláth, mert már ott tartanak, hogy a felmart aszfalt után maradt pucér beton is mindjárt elkezd gödrösödni, tehát ha nem látnak neki az aszfaltozásnak záros határidőn belül, az útalap is megsínyli a késlekedést.

Princz Csaba

 

Ludovic Orban: A PNL nem gondolkodik más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően
A liberálisok nem gondolkodnak más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően, az USR-PLUS Szövetségnek új embert kell javasolnia az egészségügyi miniszteri tisztségbe - jelentette ki szerdán Ludovic Orban.
A PNL kéri a jogi bizottságtól, vizsgálja meg Diana Şoşoacă magatartásbeli kisiklásait
A szenátus házbizottsága továbbította kedden a jogi bizottságnak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsőházi frakciójának igénylését, amelyben Diana Şoşoacă szenátor "magatartásbeli kisiklásainak" megvizsgálását követelik.
Aragázpalack robbant Avasfelsőfaluban
Aragázpalack-robbanás történt egy lakóházban, de szerencsére tűz nem ütött ki.
Cookie