×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Négyen elhunytak, az intenzív foglalt

2021.10.05 - 14:25
Megosztás:
Négyen elhunytak, az intenzív foglalt
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Négy újabb Szatmár megyei lakos halála köthető a COVID-19 megbetegedéshez, mindkét COVID-intenzív ágyai folyamatosan foglaltak.

79 újabb igazolt koronavírusos megbetegedést jelentett a Szatmári Prefektusi Hivatal kedden. Ez valamivel kevesebb mint az elmúlt napokban, a rossz hír viszont, hogy újabb négy szatmári szervezete adta fel a harcot a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 megbetegedés szövődményei miatt, így már 485-re nőtt a pandémia halálos áldozatainak száma megyénkben. A legfrissebb jelentés szerint egy 61 éves Szatmár megyei lakos a nagybányai Dr. Constantin Opriș Sürgősségi Kórházban hunyt el, egy 89 éves hölgy a Nagykárolyi Városi Kórházban, míg az Avasfelsőfalui Városi Kórházból két halálesetet jelentettek, itt egy 70 és egy 73 éves férfi halálát okozta a vírus.

Szatmár megyében a járvány kezdete óta, a most igazolt újabb 79 esettel, 16 522-re nőtt a koronavírusos megbetegedések száma. 24 óra leforgása alatt 1144 tesztet végeztek: 365 PCR-tesztet és 779 gyors antigén tesztet. Jelenleg 237 személyt kezelnek a megbetegedéssel a szatmári kórházakban.

Házi vagy intézményes karanténban 885-en vannak (a sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), házi elszigeteltségben pedig bő kétszázzal kevesebben, 662-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Ami a határátkeléseket illeti, az elmúlt 24 óra leforgása alatt 2060 személy lépett be az ország és a megye területére a Szatmár megyei határátkelőknél, közülük 106-an kerültek házi elkülönítésbe.

Sokan kérik a harmadikat

Sok szatmári kéri a koronavírus elleni oltás harmadik dózisát: az egy nap alatt beoltottak több mint a fele. Az elmúlt 24 órában 678 lakos immunizáltatta magát, közülük 389-en a harmadik adagot kérték, mellékhatásról pedig nem érkezett jelentés.

A családorvosi rendelőkön kívül Szatmárnémetiben két oltóközpont is működik, de a legtöbben a régi poliklinikát keresik fel, hogy a vakcinát beadassák, ami gyakran megnyúlt várakozási időhöz vezet. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ezért közösségi oldalán is arra buzdította mindazokat, akik tehetik, hogy a város másik oltóközpontját keressék fel. „Ezúton is felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az Avram Iancu Általános Iskolában (16-os lakónegyed, Muncii sugárút 19. szám) működő oltási központban előzetes időpontfoglalás nélkül is felvehető a koronavírus elleni védőoltás munkanapokon 8 és 20 óra között. Bővebb információk a 0747.177.384-es telefonszámon” — üzente az önkormányzat.

Bumbuluț Krisztina

 

 

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Cookie