×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Narancssárga viharriasztást adtak ki 18 megyére

2021.08.17 - 11:40
Megosztás:
Narancssárga viharriasztást adtak ki 18 megyére
Narancssárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 18 megyéjére a várható viharok és felhőszakadás miatt.

Az előrejelzések szerint kedden 14 órától szerda 5 óráig Erdélyben, Máramarosban, Moldva északi felében és a hegyekben viharos erejű szélre, helyenként 70-90 km/órás széllökésekre, felhőszakadásra, villámlásra és akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisére meghaladja a 30-40, elszórtan az 50-60 litert négyzetméterenként.

A másodfokú riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Botoşani, Maros, Hargita, Neamţ, Iaşi, Szeben, Fehér és Brassó megye egész területére, valamint Kolozs, Bákó, Kovászna, Argeş, Vâlcea, Gorj és Hunyad megye egy részére vonatkozik.

Ugyanakkor szerda 10 óráig hasonló időjárásra figyelmeztető sárga riasztás érvényes a nyugati és az északnyugati megyékre.

AGERPRES

Viharokra és nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek a meteorológusok
Légköri instabilitásra és nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nagy részére.
Erdélyben viharok, a déli országrészben kánikula várható a meteorológusok szerint
Hőségre, illetve viharokra vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Fákat döntött az úttestre és villamosvezetékeket rongált meg a szél Hargita megyében
Hargita megye több térségében fákat döntött az úttestekre és villamosvezetékeket rongált meg a viharos erejű szél csütörtök este. Az illetékesek dolgoznak a károk helyreállításán.
Cookie