×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Nagyváradon kezdi szombaton a tavaszi idényt az Olimpia VSK

2023.03.10 - 17:05
Megosztás:
Nagyváradon kezdi szombaton a tavaszi idényt az Olimpia VSK
Vége a téli felkészülési időszaknak, szombaton megkezdődik a labdarúgó Liga 3 tavaszi idénye, a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub csapata pedig idegenben, a Nagyváradi FC Bihor vendége lesz.

A bajnokság alapszakaszában még három fordulót rendeznek, de Csik Tibor vezetőedző legénységének mindegyik összecsapás egy-egy rangadó lesz. Ezen a három hétvégén ugyanis a 10-es széria 3., 4. és 5. helyezettjével küzd az Olimpia VSK, amely 15 forduló után, 32 ponttal a táblázat 2. pozícióját foglalja el.
A szombati ellenfél egy ponttal marad el a szatmáriaktól, és várhatóan fűti őket a visszavágás vágya, hiszen az október 8-i odavágón, a ráadás percekben kapott két góllal vesztett 4–3-ra az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban. Emlékezetes volt az a mérkőzés a mieinknek is, hiszen a 84. percben, csereként beállt Gueye Mansour a 90., majd a 94. percben talált be, és fordította meg az állást 2–3-ról 4–3-ra. Azok voltak a szenegáli játékosnak az első góljai a szatmári sárga-kék mezben, majd később másik két sorsdöntő találattal az Olimpia VSK góllövőlistájának élén zárt az őszt.

Mansour most is ott lesz, és talán szombaton is meg tudja villantani a tudását.
Hiányozni fog viszont a keretből egészségügyi gondok miatt Barth Kevin, Barna Antal és Raphael Popovici, de nem került be az utazó keretbe három újonc ifi sem, Rareș Oșan, Rareș Mureșan és Pop Nándor. A „veterán” Svarczkopf István sem utazik a csapattal Nagyváradra, de várni kell még másik két újonc, Ludovic Erhard és Ioan Gorba bemutatkozására is. Utóbbi sárga lapos eltiltás miatt pihen ezen a hétvégén.

Labdarúgó Liga 3, 10-es csoport, 16. forduló

Nagyváradi FC Bihor – Szatmárnémeti Olimpia VSK 
Szombat, 15.00: Bodola Gyula Stadion, Nagyvárad
Vezeti: Kemenes Norbert (Nagybánya)
Asszisztensek: Radu Despa (Nagybánya), Cristian Gheorghe Mureșan (Kapnikbánya)

Szatmárnémeti Olimpia VSK