×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Nagyváradon és Bihar megye további hét településén vörös forgatókönyv lép érvénybe

2020.10.27 - 09:34
Megosztás:
Nagyváradon és Bihar megye további hét településén vörös forgatókönyv lép érvénybe
Bihar megye nyolc településén, többek közt Nagyváradon is átlépte az utóbbi 14 nap során regisztrált koronavírusos esetek aránya a 3 ezreléket. Az érintett településeken az iskolák online oktatásra térnek át - döntött hétfőn a Bihar megyei vészhelyzeti bizottság.

Felfüggesztik a beltéri étel- és italkiszolgálást, bezárnak a színházak, mozik koncert-, szerencsejáték- és előadótermek. Minden 5 év fölötti személynek kötelező a maszkviselés kül- és beltéren egyaránt.

Az utóbbi 14 nap során regisztrált, ezer lakosra vetített esetszám a következő településeken haladta meg a kritikus 3-as értéket: Nagyvárad, Biharszentandrás, Vizesgyán, Oláhszentmiklós, Harangmező, Váradszentmárton, Biharkaba, Barátka.
AGERPRES

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Cookie