×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Nagyváradiak kiállítása a kastélyban

2021.04.20 - 14:00
Megosztás:
Nagyváradiak kiállítása a kastélyban
A nagyváradi Tibor Ernő Galéria művészeinek kiállítása válik megtekinthetővé a Károlyi-kastélyban, az április 24-május 7. közötti időszakban.

A kiállítás nyitórendezvényére április 24-én, 15 órától kerül sor. A kiállítás, a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub tagjainak a szervezésében valósul meg.
 A Tibor Ernő Galéria 1990. januárjában alakult, egy maroknyi lelkes, képzőművészettel foglalkozó csoport kezdeményezése alapján. Elsődleges céljuk a nagyváradi kulturális élet színesítése, alternatívák kínálása volt, nem csak képző-, hanem összművészeti alapon is. A galéria tagjai termeikben helyet adtak a a rendszeres kiállításokon kívül, az irodalmi, költészeti, zenei és színjátszó esteknek, egyéb kulturális és jótékonysági összejöveteleknek. A T.E.G. három egymást átfedő formában, önellátóan működik: mint alapitvány, alkotó stúdió és kiállító galéria, ugyanakkor a nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Bihar megyei RMDSZ támogatásában részesül.
A kiállítótermeket az alapítótagok több mint egyéves munkával, önerőből tették Nagyvárad egyik kultúrközpontjává. A galéria jelenleg 17 tagot számlál. A tagok évente alkotótáborokban, több hazai és nemzetközi tárlaton vesznek részt. Nyitott formációként működve, szívesen fogadnak be új tagokat, és a folyamatos eseménysorozatokon kívül, heti összejöveteleken kerülnek megbeszélésre a programok, tervezett kiállítások. A vezetőket évente választják meg demokratikus szavazással. Az alkotóközösség tagjai munkájukkal elérték, hogy a Tibor Ernő Galéria ismert név és látogatott hely legyen az év minden szakában.

Veteránautó-kiállítás
Tavaszi Retro Parádé néven szervez veteránautó-kiállítást a Román Retromobil Klub szatmárnémeti fiókszervezete és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ.
Mentorként debütál Csobot Adél
Csobot Adél 2012-ben 3. helyezést ért el az X-Faktor tehetségkutató 3. évadában, onnan pedig szépen ívelt felfelé a karrierje. Idén már mentorként segítheti a jelentkezőket.
Konfirmációi bizonyságtétel Nagykároly-Belvárosban
Tizenöt ifjú tett konfirmációi bizonyságtételt vasárnap délelőtt a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség fehér virágokkal díszített templomában. Az ünnepi istentiszteleten Tukacs József lelkipásztor a szerecsenországi komornyik történetéről beszélt a jelenlévőknek.
Cookie