×
2023. 04 01.
Szombat
Hugó
9 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.55 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Nagyvárad – Szatmárnémeti meccsel kezdődik a Liga III. focibajnokság

2023.03.09 - 13:55
Megosztás:
Nagyvárad – Szatmárnémeti meccsel kezdődik a Liga III. focibajnokság
Csík Tibor, Florin Fabian, Mureşan istván, Zsiga Ervin és Ciprian Brata. Mindannyian többre vágynak mint a múlt idényben. (A szerző felvétele)
Szombaton még idegenben, de március 18-án már itthon, a szatmárnémeti Olimpia- Daniel Prodan stadionban játszik a VSK Olimpia, kezdődik a harmadik ligás labdarúgó bajnokság.

A szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub vezetősége tartott közös sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt, a Liga III. bajnokság rajtja okán.

Cél: a felsőházba jutni

Három nehéz meccs vár a fiúkra — összegzett Mureşan István, a VSK elnöke, de mind technikailag, mind fizikailag, mind szellemileg fel van készítve a csapat a bajnokság-kezdésre. Fontos a jó lendület, fontos a jó kezdés, tette hozzá, a felsőházba jutni a cél.
A FC Bihor lesz az első ellenfél, Nagyváradon március 11-én, aztán a Zilahot fogadja a VSK Olimpia Szatmárnémetiben március 18-án háromtól. A harmadik nehéz meccs a CS Lotus Félixfürdő ellen lesz, szintén idegenben.

Florin Fabian technikai igazgató elmondta, a tavalyinál magasztosabb elképzelésekkel vágnak neki az idei bajnokságnak, jobb eredményt szeretne a csapat és a menedzsment is elérni. Javítani szeretnének a csapat imázsán is, egyértelmű hogy a város csapatáról lévén szó, ők testesítik meg a várost a pályán.

Csík Tibor edző a fizikai felkészülésről szólva elmondta, hét hónap intenzív felkészülési időszak ért véget a napokban, tíz barátságos meccset is játszottak a télen, tíznapos edzőtáborban csiszolódhattak össze a játékosok. Három hete a három kezdőmeccsre összpontosítanak, az ellenfelek játékát elemzik, keresik a gyenge pontjaikat, az előnyeiket, hátrányaikat.

Maximális teljesítményt tudnak nyújtani

Két csapatkapitány is jelen volt a sajtótájékoztatón. Ciprian Brata úgy érzi, a harminc fős játékos-gárda minden tagja kezdőcsapatba való és a maximális teljesítményt tudja nyújtani, úgyhogy az első, vagy a második helyezést megszerezni a cél, így indulnak neki.

A másik csapatkapitány, Zsiga Ervin szerint arra kell figyelni, hogy ne legyenek sérülések, ne legyen lebetegedés, mindenkivel tudjon rendelkezni a csapat. Értékes, erős a gárda, de az ellenfelek is ambiciózusak, úgyhogy igazi derbiknek néz elébe a közönség.
Mindenkit várnak az itthoni meccsekre a szatmárnémeti Arenei utcai Olimpia – Daniel Prodan stadionba, vagy épp az idegenben játszottakra.

Princz Csaba