×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Nagysomkúton játszik szombaton a VSK

2021.10.22 - 15:15
Megosztás:
Nagysomkúton játszik szombaton a VSK
15 órakor kezdődik a Máramaros megyei településen az a találkozó, amely a Liga 3 10-es csoportjában a nyolcadik hely sorsáról dönt.

Az elmúlt idényben „kiejtette” a Liga 3-ból a Nagysomkúti Progresul csapatát a Szatmárnémeti VSK, most is az a cél, hogy a máramarosi csapat előtt zárja a bajnoki szezon odavágóját Ritli Zoltán edző legénysége. 
Mint ismeretes, a 2020-21-es évad útközben változott, és végül mégsem esett ki az utolsó két helyen záró alakulat. A VSK viszont akkor is megőrizte volna Liga 3-as tagságát, amennyiben ez a szabály nem változik, ugyanis a Ritli-csapat nem kapott ki Nagysomkúttol: a hazai 4–1-es győzelem után 1–1 volt a máramarosi visszavágón.
Most sem szabad vereséget szenvedni a szomszédos megyében, és talán a döntetlen sem a legkedvezőbb eredmény. Győzelmi kényszerben van a VSK, és úgy tűnik, hogy a hat elvesztett bajnoki után Váradszentmártonon két héttel ezelőtt megtört a jég, és azóta négy pontot zsebelt be a csapat két mérkőzésen. A múlt héten ráadásul az éllovas Félixfürdői Lotusszal ikszeltek a legények egy jó iramú meccsen, ahol kétszer is fel tudtak állni, és egyenlítettek (2–2).
Ezt a játékot kell megismételjék a srácok szombaton Nagysomkúton is. Egy olyan csapat az ellenfél, amely a bajokság második fordulójában még ikszelt Szilágysomlyón, majd október elsején ikszelt Kolozsváron a CFR II ifijeivel, a múlt héten pedig 5–1-re verte a Luceafărult Váradszentártonban. Ezzel még a VSK előtt állnak a táblázatban, de csak egy pont az előnye. 
A múlt heti játék vélhetően pont elég lenne a VSK-nak, hogy behúzza a második győzelmét is, így az első kilenc forduló után a 8. helyen zárhat a táblázatban. 

Pesek Attila

Értékes pontot tartott itthon a VSK
Csik Tibi vezénylete alatt a harmadik mérkőzés után is veretlen maradt a VSK labdarúgócsapata. Ezúttal fordul a kerék, és a szerencse a szatmáriak oldalára áll, hiszen a játék végén egyenlítettek – megérdemelten.
Gólt rúgni és legyőzni Dést!
Ötödik alkalommal játszik egymás ellen a VSK és a Dési Someșul, de a szatmári legénység még gólt sem tudott rúgni a Kolozs megyeieknek, háromszor kikapott, és egyetlen alkalommal ikszelt.
Újabb három pontért megy a VSK
A Csik Tibor vezette Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata ma délután két órától, a Szilágysomlyói Sportul otthonában lép pályára a labdarúgó Liga 3 10-es szériájának 13. fordulójában.
Cookie