×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Nagyon hideg lesz a hétvégén az ország nagy részében

2021.10.08 - 11:54
Megosztás:
Nagyon hideg lesz a hétvégén az ország nagy részében
Különösen hideg időre számíthatunk a következő három napban, a sokéves átlagnál jóval alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatók az ország szinte egész területén - figyelmeztetnek a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint az ország déli felében pénteken és szombatra virradóan esni fog, szombaton és vasárnap pedig nyugaton és délnyugaton várható csapadékhullás.

A hegyekben, főleg a Déli-Kárpátokban, 1500 méteres magasság fölött havazásra is lehet számítani, helyenként friss hóréteg képződik.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert, a Bánságban és Olténiábanm pedig akár a 30-35 litert is négyzetméterenként.

A Déli-Kárpátokban, a Bánság déli részén és a tengerparton 60-70 km/órás széllökések várhatók, a délkeleti, a déli országrészben és a többi hegyvidéki térségben időnként 45-60 km/órás sebességű légmozgás is lehetséges. AGERPRES

ANM: másodfokú riasztás havazásra és erős szélre
Havazásra és hóviharokra vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 10 megye hegyvidéki területeire, valamint egy elsőfokú (sárga) riasztást heves szélre és havazásra 24 megye területeire.
A hideg jön, a hó nem
Hullámokban tör be a tél, de sajnos egyelőre hó nélkül. Keddről szerdára virradó éjszaka már hideg lesz, mínusz négy, mínusz öt fokig is le fog hűlni a levegő, de péntektől újra felmelegedés jön.
ANM: országszerte lehűl az idő a következő két héten
Országszerte lehűlés várható a következő két héten, az átlagos nappali csúcsértékek nem haladják meg a 10-12 Celsius-fokot, éjszaka pedig jobbára fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 15-e és 29-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Cookie